Η Εθνική Ελλάδας πόλο πήρε ιστορική πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς θα βρεθεί εκεί για πρώτη φορά, αποκλείοντας στα ημιτελικά τη Σερβία με φανταστική εμφάνιση.

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Θοδωρής Βλάχος, μετά τη λήξη του αγώνα μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και δήλωσε πολύ χαρούμενος με την εικόνα των παικτών του, τονίζοντας πως η Εθνική μπορεί να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βλάχου:

«Είμαστε διπλά χαρούμενοι που κάναμε τους Έλληνες χαρούμενους. Μόνο συλλυπητήρια μπορούμε να πούμε για τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους και για ό,τι έχει συμβεί.

Γράφουμε ιστορία. Έχει να γραφτεί ακόμα μία σελίδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ήταν εκπληκτικοί. Κάναμε πολλά πράγματα σωστά. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε. Νομίζουμε πως μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Αυτή τη φορά θα διαχειριστούμε καλύτερα τα συναισθήματά μας. Μας έφυγε ένα βάρος, η πρόκριση στο Παρίσι.

Στόχος είναι να διακριθούμε και στις επόμενες διοργανώσεις. Είναι η πνευματική προετοιμασία. Έδειξε η ομάδα από την αρχή του τουρνουά μέχρι τώρα πως ήταν μια γροθιά. Αυτό επιζητάμε και επιφυλασσόμαστε να το έχουμε για ακόμα ένα παιχνίδι».