Η Ελλάδα θα βρει απέναντί της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος την Ουγγαρία που επικράτησε με μεγάλη ανατροπή, με 12-11 της Ισπανίας, σε έναν ημιτελικό, για γερά νεύρα, που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Μάνχρετζ με buzzer beater γκολ ολοκλήρωσε την επική ανατροπή για τους Μαγυάρους και έστειλε την Ουγγαρία στον μεγάλο τελικό, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να έχει τη χειρότερη δυνατή αντίδραση σε αυτή τη φάση.

Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση του VAR, για να είναι σίγουροι οι διαιτητές πως η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, καθώς επρόκειτο για πολύ οριακή φάση.

Οι Μαγυάροι, όπως και η Εθνική μας ομάδα, πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το καλοκαίρι του 2024.

Το ματς

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από 3 γκολ η καθεμία, με την Ουγγαρία να γυρίζει το σκορ, κάνοντας το 4-3 στη αρχή του δευτέρου οκταλέπτου.

Οι Ισπανοί με ένα σερί 4-0 είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν 7-4, με τους Ούγγρους να μειώνουν σε 8-7.

Στα 3:40 πριν το τέλος του παιχνιδιού οι Ισπανοί, έφτασαν για ακόμη μία φορά σε διαφορά δύο τερμάτων (11-9) για να ακολουθήσει η επική ανατροπή που πραγματοποίησε η Ουγγαρία, με τον Βάμος να ισοφαρίζει σε 11-11, 1:55 πριν τη λήξη και ο Μάνχρετζ σκόραρε για τους Μαγυάρους σε νεκρό χρόνο για να φτάσουν στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-3, 3-2, 5-3

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Λεβάι, Ανγκιάλ 1, Μάνχρετζ 3, Βιγκβάρι 1, Βάμος 1, Νάγκι, Ζαλάνκι 2, Φεκέτε, Νέμεθ 1, Βάργκα 1, Γιάνσκικ 2, Μόλναρ, Βόγκελ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αγγίρε, Μουνιαρίθ 2, Γρανάδος, Σαναχούγια 2, ντε Τόρο 1, Λαρούμπε 1, Φαμέρα, Καμπάνιας 1, Ταχούλ, Περόνε 2, Μάλαρατς 1, Μπούστος 1, Λόριο Μπεχιάρ