«Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα» θέλησε να ταχθεί ο επικεφαλής του κόμματος «Σπαρτιάτες», αλλά δεν του βγήκε.

Γιατί δεν γίνεται από τη μία να ευχαριστείς – εκτός και εντός Βουλής – τον Κασιδιάρη, που σε στήριξε και μπήκες στο Κοινοβούλιο, και από την άλλη να επιμένεις στην αυτονομία του κόμματος, παίρνοντας αποστάσεις από τον έγκλειστο χρυσαυγίτη και δηλώνοντας ενόχληση για τους χαρακτηρισμούς «νεοναζιστές».

Και αυτό, απλούστατα, γιατί κάποια στιγμή θα σου γυρίσει μπούμεραγκ, όπως ακριβώς έγινε την Πέμπτη, με τη δήλωση νεαρού βουλευτή του κόμματος από το βήμα της Ολομέλειας.

Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Κασιδιάρη στο δήμο της Αθήνας, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «τουλάχιστον, κατά τη δική μου άποψη, υπάρχει και μία ευχάριστη είδηση»…

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, ο οποίος ζήτησε και πήρε το λόγο, προαναγγέλλοντας ότι θα πάρει μέτρα κατά του κ. Φλώρου, καθώς δεν ήταν σε γνώση του αυτά που είπε.

«Δεν είχα καθόλου γνώση»

«Θα ήθελα να τονίσω σε ό,τι ανέφερε ο βουλευτής μου για το Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη, ότι δεν είχα καθόλου γνώση. Επομένως, οφείλω και εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως, να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στίγκας.

Νωρίτερα ο βουλευτής Φλώρος, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΕΚΑΒ, είχε δηλώσει την πλήρη στήριξή του στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για το Δήμο της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι είναι η… «μόνη ελπίδα η εκλογή του».

Είπε ακόμα ότι στέλνει «μήνυμα στη κυβέρνηση να μην φέρει τροπολογία εναντίον του Κασιδιάρη για να τον αποκλείσει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές», λέγοντας ότι πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία και το Σύνταγμα, που επιβάλει την ελεύθερη βούληση της έκφρασης των πολιτών.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι… ξέσπασε εξέγερση

Δεν τα υπολόγισε καλά, όμως, ο κ. Στίγκας, γιατί δεν πέρασε πολλή ώρα και ξέσπασε «εμφύλιος» στο κόμμα του για τα «μάτια» του Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 12 βουλευτών που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, οκτώ βουλευτές, συν ο Κ. Φλώρος εννέα, με κοινή γραπτή τους δήλωση, που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής, καταδικάζουν τις «αντιδεοντολικές και απαράδεκτες», όπως τις χαρακτηρίζουν, δηλώσεις του προέδρου τους «εις βάρος» του συναδέλφου τους, που στήριξε από το βήμα της Βουλής τον Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας, μη κρύβοντας τη χαρά του για την υποψηφιότητα του εγκλείστου στις φυλακές Δομοκού.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, «ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι’ αυτό άλλωστε εκλεγόμαστε στο όνομα του ελληνικού λαού».

Και χωρίς να κρύβουν την πραγματικότητα για το τι και ποιους αντιπροσωπεύει το κόμμα τους, δηλώνουν πως «η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250.000 Έλληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους».

Για να καταλήξουν ότι «ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας».

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες κ. Στίγκα…

Σημειώνεται πως οι τρεις εκ των 12 βουλετών των Σπαρτιατών, που δεν συμμετείχαν στην «ανταρσία» και δεν υπογράφουν τη δήλωση, πέραν του προέδρου, βέβαια, Βασίλη Στίγκα, είναι ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Ασπιώτης και ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Γαυγιωτάκης.