Έντονη συγκίνηση επικράτησε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της τιμητικής τελετής για τους δύο πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του Καναντέρστην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης.

Στην τελετή μνήμης έδωσαν το παρών  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πτώση Καναντέρ: Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου Σμηναγού Χρήστου Μουλά

Πτώση Καναντέρ: Τιμητικός βαθμός Αντιπτέραρχου στους δύο πιλότους

Σημειώθηκε τιμητική έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, η οποία στη συνέχεια θα μείνει να κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί.

Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα αποχαιρετώντας τους δύο ήρωες κυβερνήτες, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα της Καρύστου.

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή»

«Ο σμηναγός Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους» είπε σε δήλωσή του μετά την τελετή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των γενικών επιτελείων και μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους δύο ιπτάμενους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτέραρχου».

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο» και στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε τους μηχανικούς «καθώς χάρη στον μόχθο και την άοκνη εργατικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να πετάνε τα πτητικά μέσα».

Σήμερα η κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 27χρονο Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος έχασε την ζωή του στην μάχη κατά των πύρινων μετώπων στην Κάρυστο. Η κηδεία του 27χρονου αναμένεται να γίνει στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.