Εκτός εξάδας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση, έμεινε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε σήμερα (26/7) 10-9 από την Ουγγαρία και πλέον θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/7, 05:30), στον αγώνα για τις θέσεις 7-8. Τελευταίος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας θα είναι ο Καναδάς, που νωρίτερα ηττήθηκε από τις ΗΠΑ 16-4.

Με εμφανή την απογοήτευση από τον αποκλεισμό τους από την τετράδα, οι δύο ομάδες δεν έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης. Στο πρώτο ημίχρονο η Ουγγαρία έπαιρνε προβάδισμα και η εθνική ισοφάριζε, παρότι ξεκίνησε με 0/3 στην παίκτρια παραπάνω και ένα χαμένο πέναλτι από τη Νίνου.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η Κέστελι με πέναλτι ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στα δύο γκολ (5-3), αλλά η απάντηση της εθνικής ήταν άμεση, με τις Ελευθερία Πλευρίτου και Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να αξιοποιούν κερδισμένες αποβολές και να ισοφαρίζουν.

Στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, τα διαδοχικά γκολ της Φάραγκο στον παραπάνω και της Κέστελι στην κόντρα (μετά από βιαστικό σουτ της Βάσως Πλευρίτου) έφεραν τις Μαγυάρες ξανά στο +2 (9-7), ενώ στην αρχή του τελευταίου οκταλέπτου έχασαν δύο ευκαιρίες με παίκτρια παραπάνω να αυξήσουν κι άλλο το προβάδισμά τους.

Η Ξενάκη από τα 2μ. μείωσε, αλλά ένα λάθος της Σταματοπούλου (που γενικά είχε καλή απόδοση) επέτρεψε στη Γκάρντα να «γράψει» το 10-8. Η Νίνου μείωσε 2΄40΄΄ πριν τη λήξη και η εθνική είχε ευκαιρία με παίκτρια παραπάνω να ισοφαρίσει, αλλά η Μαγκιάρι απέκρουσε το σουτ της Ελευθεριάδου. Οι διεθνείς έβγαλαν μία τελευταία άμυνα με παίκτρια λιγότερο, αλλά το μακρινό σουτ της Βάσως Πλευρίτου δεν δυσκόλεψε τη Μαγκιάρι, που «σφράγισε» τη νίκη της Ουγγαρίας.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 4-5, 2-1

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Φάραγκο (περιφέρεια), 1-1 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 1-2 Μαϊέ (φουνταριστός), 2-2 Νίνου (περιφέρεια), 2-3 Γκάρντα (περιφέρεια), 3-3 Ελευθεριάδου (π.π.), 3-4 Κέστελι (π.π.), 3-5 Κέστελι (πέναλτι), 4-5 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 5-5 Μυριοκεφαλιτάκη (π.π.), 5-6 Γκάρντα (περιφέρεια), 6-6 Νίνου (περιφέρεια), 6-7 Γκουρισάτι (π.π.), 7-7 Β. Πλευρίτου (π.π.), 7-8 Φάραγκο (π.π.), 7-9 Κέστελι (κόντρα), 8-9 Ξενάκη (φουνταριστός), 8-10 Γκάρντα (περιφέρεια), 9-10 Νίνου (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 4/10 με παίκτρια παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Η Ουγγαρία είχε 3/9 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μαργαρίτα Πλευρίτου (7΄35΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), η Ριμπάνσκα (4΄06΄΄ πριν το τέλος της αναμέτρησης) και η Ελευθερία Πλευρίτου (1΄01΄΄ πριν τη λήξη του ματς).

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Φουντωτού, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 3, Τριχά, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Μαγκιάρι, Σίλαγκι, Βάλι, Γκουρισάτι 1, Μαϊέ 1, Παρκς, Μάτε, Κέστελι 3, Λαϊμέτερ, Ριμπάνσκα, Φάραγκο 2, Γκάρντα 3, Νέσμελι