Η Ελλάδα για μία ακόμη φορά στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και στο κόλπο των μεταλλίων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών για ακόμη μία φορά μας έκανε περήφανους, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, μετά από μία νίκη στο τελευταίο λεπτό απέναντι στο Μαυροβούνιο με 10-9.

Ένα φανταστικό γκολ του Σκουμπάκη, αλλά και ένα σουτ στο δοκάρι της εστίας του Ζερδεβά από τους Μαυροβούνιους στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να δώσουν στην Ελλάδα τη νίκη και την πρόκριση στην τετράδα.

Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στον αγώνα και με όπλο την καλή της άμυνα προηγήθηκε 2-0 νωρίς, με τους Μαυροβούνιους να παίρνουν time out λίγο πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου και να καταφέρνουν να σκοράρουν για το 2-1.

Η Εθνική μας ομάδα συνέχισε καλά, αν και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις επιθέσεις στον παραπάνω (0/3 εκείνη τη στιγμή) και έφτασε μέχρι και σε double score (6-3). Το ημίχρονο έληξε με το σκορ να είναι 6-4, τη ώρα που οι αντίπαλοί μας είχαν σκοράρει και τα τέσσερα γκολ τους στον παίκτη παραπάνω.

Ακολούθησε ένα κακό οκτάλεπτο για την Ελλάδα στο οποίο οι Μαυροβούνιοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση (7-7), σκοράροντας και από την περιφέρεια, με την Ελλάδα να δείχνει μπλοκαρισμένη επιθετικά.

Η Εθνική ξαναπήρε το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αργυρόπουλου (8-7) πριν ισοφαρίσει ο Ράντοβιτς (8-8). Νέο γκολ του Αργυρόπουλου και ξανά μπροστά η Ελλάδα με 9-8, η άμεση απάντηση του Σπάιτς όμως, έφερε το ματς σε ισορροπία.

Το φινάλε έμελλε να είναι συγκλονιστικό με τον Δημήτρη Σκουμπάκη να σκοράρει από πολύ πλάγια θέση, με ένα φανταστικό σουτ που κατέληξε στη συμβολή των δοκών και στα δίχτυα του Μαυροβουνίου για το 10-9. Οι αντίπαλοί μας είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όμως με παίκτη παραπάνω, το σουτ που επιχείρησαν κατέληξε στο δοκάρι και η Εθνική πήρε μία τεράστια νίκη.

Στο φινάλε ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και πλέον περιμένουν τον αντίπαλό τους στους «4» από το ζευγάρι Ιταλία – Σερβία.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 1-3, 3-2

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος.

Μαυροβούνιο: Άντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Ντ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς.