Η ΑΕΚ επιστρέφει στο Champions League και τη Δευτέρα θα μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει για τον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η κλήρωση θα λάβει χώρα στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) στη Νιόν της Ελβετίας.

Αυτήν τη στιγμή ο πιθανός αντίπαλος της «Ένωσης» θα προκύψει από έξι ζευγάρια (τον αντίστοιχο νικητή κάθε ζευγαρώματος) του β’ προκριματικού στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν (10:00) θα πληροφορηθεί το υπογκρούπ της κλήρωσής της, στο οποίο θα συμμετάσχουν τα τρία εξ αυτών ζευγάρια.

Ο πιο δύσκολος πιθανός αντίπαλος για την ΑΕΚ είναι η Γαλατασαράι, με την πρωταθλήτρια Τουρκίας να διαθέτει ένα υπέρλαμπρο ρόστερ, ενώ από εκεί και πέρα έχει κι άλλες έμπειρες ομάδες όπως είναι η Καραμπάγκ και η Κοπεγχάγη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κιτρινόμαυροι έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης καθώς ακόμη και με δύο αποκλεισμούς (στον 3ο προκριματικό του Champions League και στα Playoffs του Europa League) θα συμμετάσχει στο Conference League.

Μια ώρα μετά την κλήρωση του Champions League (14:00), η ΑΕΚ θα μάθει και πιθανό αντίπαλο για τα Playoffs του Europa League. Ο πρώτος αγώνας της ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό θα διεξαχθεί είτε στις 8 είτε στις 9 Αυγούστου, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 15 του μήνα.

Αναλυτικά, τα ζευγάρια στο Champions League που θα προκύψει ο αντίπαλος της ΑΕΚ:

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Αστάνα (Καζακστάν)

Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) – Κοπεγχάγη (Δανία)

Ζάλγκιρις (Λιθουανία) – Γαλατασαράι (Τουρκία)

Ράκοφ (Πολωνία) – Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)

Ζρίνσκι (Βοσνία) –Σλόβαν Μπροτισλάβας (Σλοβακία)

Ελσίνκι (Φινλανδία) – Μόλντε (Νορβηγία)