Σοκάρει το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και δείχνει τι ακριβώς συνέβαινε κάτω από τη γέφυρα στην Πάτρα λίγο πριν καταρρεύσει σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλα 8 που ήταν εκεί.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο ενώ ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες κατεδάφισης με βαριά μηχανήματα μια ομάδα Ρομά ήταν κάτω από τη γέφυρα και σε απόσταση αναπνοής από τα μεγάλα κομμάτια τσιμέντου που πέφτουν.

Όπως δήλωνε αργότερα ένα από τα άτομα που ήταν εκεί, «μαζεύαμε παλιοσίδερα».

Όπως φαίνεται κανένα μέτρο ασφαλείας δεν είχε τηρηθεί και κανένας υπεύθυνος του έργου δεν είχε αναλάβει την υποχρέωση να σταματήσει άμεσα τις εργασίες και να απομακρυνθούν τα άτομα κάτω από τη γέφυρα.

Η εικόνα του εργοταξίου στην γέφυρα λίγο πριν καταρρεύσει φαίνεται την φωτογραφία που ακολουθεί.

Συγκλονιστική μαρτυρία

Ο Μάριος Κουτρουμπάνος είναι ένας από τους 8 άνδρες που τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε αιφνίδια η γέφυρα στα Μποζαϊτικα της Πάτρας.

Μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο τραυματίας ανέφερε τα εξής: «Όπως έπεσε η γέφυρα μας πέταξε πάνω σε πέτρες… Μόλις ακούσαμε το σφυρί να χτυπάει χωρίς να μας δώσουν εντολή να εκκενώσουμε, πήγαμε να απομακρυνθούμε αλλά δεν προλάβαμε… Όσοι είμαστε από κάτω και κόβαμε, είχαμε εντολή να μπούμε, αλλά ξαφνικά ακούσαμε το σφυρί να χτυπάει… στο τρίτο χτύπημα έπεσε η γέφυρα και τους πλάκωσε όλους.»

«Ακούσαμε το σφυρί και δεν προλάβαμε να βγούμε…» τόνισε μεταξύ άλλων ο άνδρας που κατάφερε να σωθεί από την κατάρρευση της γέφυρας.