Μία 13χρονη κοπέλα που απήχθη στο Τέξας διασώθηκε στη νότια Καλιφόρνια, όταν περαστικοί την είδαν μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο να κρατάει μία πινακίδα που έγραφε «Βοηθήστε με».

Σύμφωνα με τον Guardian, η διάσωση έγινε στις 9 Ιουλίου στο Λονγκ Μπιτς, νότια του Λος Άντζελες, όταν οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση και βρήκαν το «εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένο και ταλαιπωρημένο κορίτσι», ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου την Πέμπτη.

Τι ανέφερε η αστυνομία

«Μέσα από την έρευνά τους, οι αστυνομικοί έμαθαν ότι οι καλοί Σαμαρείτες βρίσκονταν σε ένα πάρκινγκ όταν είδαν το θύμα σε ένα σταθμευμένο όχημα να κρατάει ένα χαρτί που έγραφε «βοηθήστε με». Αναγνώρισαν το σημείωμα και κάλεσαν αμέσως το 9-1-1″, ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα βρισκόταν κοντά σε στάση λεωφορείου στο Σαν Αντόνιο του Τέξας στις 6 Ιουλίου, όταν ο ύποπτος την πλησίασε με όχημα, την σημάδεψε με όπλο και απαίτησε να μπει μέσα.

Οι ντετέκτιβ διαπίστωσαν ότι η κοπέλα υπέστη σεξουαλική επίθεση ενώ μεταφερόταν στην Καλιφόρνια και βρήκαν στο όχημα ένα αντίγραφο πυροβόλου όπλου, αναφέρει το δελτίο τύπου.  Το κορίτσι τέθηκε υπό την επιμέλεια του τμήματος παιδικών και οικογενειακών υπηρεσιών της κομητείας του Λος Άντζελες.  Το FBI ανέλαβε στη συνέχεια την ευθύνη της έρευνας.

Ποιος την απήγαγε

Ο Στίβεν Ρόμπερτ Σάμπλαν, 61 ετών, από το Κλέμπερν του Τέξας, συνελήφθη και την Πέμπτη παραπέμφθηκε σε δίκη από ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία της απαγωγής και της μεταφοράς ανηλίκου με σκοπό την εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Sablan κρατείται στο ομοσπονδιακό μητροπολιτικό κέντρο κράτησης στο κέντρο του Λος Άντζελες. Ακόμη βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει δικηγόρο να αναλάβει την υπόθεση του.

Το σημείωμα που την «έσωσε»

Source: Guardian