Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης εντοπισμού ανθρώπινων μελών σε σακούλες απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της διαλογής τους στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ  στο Ακρωτήρι Χανίων.

Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσαν τρεις εργαζόμενοι του εργοστασίου. Συγκεκριμένα αρχικά αντίκρυσαν ένα μάτι και στη συνέχεια βρήκαν κι ένα κεφάλι σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε η Αστυνομία και άρχισαν να ερευνούν όλες τις σακούλες, μία – μία, προκειμένου να βρουν και τα υπόλοιπα μέλη, με αποτέλεσμα το απόγευμα να εντοπιστούν σε άλλη σακούλα και τα πόδια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια σακούλα υπήρχαν και τα σπλάχνα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων έχει διαπιστωθεί, ότι  το διαμελισμένο σώμα μεταφέρθηκε από μπλε κάδο ανακύκλωσης από το Ρέθυμνο.

Πρόκειται για άνδρα ασιατικής καταγωγής, 30 – 40 ετών, με τον χρόνο θανάτου να προσδιορίζεται σε πρώτη φάση σε διάστημα 10 ημερών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ρέθυμνο ζει και απασχολείται σε εργοστάσιο και αγροτικές εκτάσεις πολυάριθμη κοινότητα Ινδών.

Σημειώνεται πως το πτώμα του άντρα διαμελίστηκε με μεγάλη ακρίβεια από αιχμηρό αντικείμενο.

Σε κατάσταση σοκ οι εργαζόμενοι

«Ενημερώθηκα από τον προϊστάμενο βάρδιας ότι βρέθηκε ανθρώπινο διαμελισμένο πτώμα στην ταινία διαλογής των υλικών. Αμέσως σταμάτησε η παραγωγική διαδικασία και ενημερώθηκε αρμοδίως η Αστνομική Διεύθυνση Χανίων. Βρίσκονταν στη γραμμή διαλογής τρεις εργαζόμενοι, όταν  εμφανίστηκαν τα ανθρώπινα μέλη. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Όπως κι όλοι μας (…) Από την πλευρά της επιχείρησης θα σταθούμε αρωγοί στις οικογένειες των εργαζομένων», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης.

Το σημείο «κλειδί» στην υπόθεση

Οι αστυνομικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση θεωρούν ως δεδομένο ότι τα υπόλοιπα μέλη του – προς το παρόν – αγνώστου ταυτότητας άντρα, θα έχουν διαμοιραστεί σε άλλες σακούλες και οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Για τους αστυνομικούς σημείο κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί η ανεύρεση των χεριών του, προκειμένου να γίνει δυνατή η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι στις αστυνομικές αρχές δεν έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση.

Πάντως, η εξιχνίαση του εγκλήματος θεωρείται ιδιαίτερης δυσκολίας λόγω της κλειστής κοινότητας των αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής στους οποίους αναμένεται να στραφούν οι έρευνες των διωκτικών αρχών.