Το BBC μετέδωσε τις εικόνες του MEGA από τον φλεγόμενο Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου, ο οποίος δυστυχώς κάηκε ολοσχερώς, ωστόσο καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθούν τα άλογα και να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.

To Λιμενικό ήταν σε επιφυλακή χθες λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα και εκείνο που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο βρετανικό δίκτυο ήταν ότι η φωτιά ανάγκασε τους κατοίκους να φύγουν με βάρκες σε άλλα σημεία, όπως σημειώνει το BBC.

Τι ανέφεραν τα διεθνή μέσα για τις φωτιές

Από την άλλη, η Daily Mail αναφέρθηκε στη μάχη που δόθηκε για να σωθούν χωριά και οικισμοί και μετέδωσε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε ότι ο «καύσωνας έχει κάνει τη χώρα μας πυριτιδαποθήκη».

Τέλος, η Sun και το CNN ανέφεραν πως οι φωτιές απείλησαν ιστορικές τοποθεσίες στην Ελλάδα.

Ποια η εικόνα σε Βοιωτία και Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας (όπου έγιναν και δύο συλλήψεις) είναι οριοθετημένη. Σε ό,τι αφορά το μέτωπο στην Ανατολική Αττική, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικές ενημέρωσε πως υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες.

Το κομμάτι του ενεργού μετώπου βρίσκεται στην κορυφογραμμή του Πάνειου Όρους, απέναντι από το Πέτα. Στη Σαρωνίδα επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 76 οχήματα και 3 ελικόπτερα.

Τι λένε οι κάτοικοι

Στον Νέο Κουβαρά, η κατάσταση σήμερα το πρωί είναι καλύτερη. Στην περιοχή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή, ωστόσο υπάρχει περιπολικό στης Αστυνομίας που απαγορεύει την πρόσβαση στο σημείο.

Ακόμη, στην περιοχή υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα σπίτια. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το σημείο είναι της Πυροσβεστικής προκειμένου να επέμβουν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή χρειαστεί.

Στην περιοχή των καμένων παρόλο που δεν υπάρχει ενεργή φωτιά, τμήματα εξακολουθούν να «καπνίζουν» και γύρω γύρω υπάρχουν σπίτια. Οι άνθρωποι έχουν μείνει έξω από τα σπίτια τους, μέσα στα αυτοκίνητα τους είπε για να είναι κοντά στο σημείο είτε για να φύγουν εάν χρειαστεί.

«Έχουν καεί σπίτια πάνω, έχουν καεί πολλά σπίτια. Μένω στο σημείο γιατί δε με αφήνουν να πάω, έχω μείνει και από μπαταρία. Τώρα θα πάω να δω το σπίτι μου αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάτι, η φωτιά σταμάτησε στο βουνό. Εγώ μένω πιο κάτω», είπε κάτοικος της περιοχής  στο MEGA. «Ήταν άμεση η κινητοποίηση των αρχών. Πυροσβεστικά είχαν έρθει, ανεβοκατέβαιναν να πάρουν νερό», συμπλήρωσε. «Ήμασταν stand by, εδώ την βγάλαμε όλη τη νύχτα», κατέληξε.