Έκρηξη σημειώθηκε στην τεκτονική στοά το πρωί της Πέμπτης στη γωνία Αχαρνών και Σουρμελή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι δρόμοι γύρω από το σημείο της έκρηξης, μεταξύ των οποίων ένα τμήμα της Σουρμελή, της Μάγερ και της Αβέρωφ.

Η έκρηξη έγινε λίγο πριν από τις 7:00 το πρωί της Πέμπτης (13/7) από μονάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) που εντόπισε υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού. Είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα. Το κτίριο έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές στην είσοδό του, ενώ δεν αναφέρεται κάποιος τραυματισμός.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στις 6.30 το πρωί της Πέμπτης, όταν έγινε ένα τηλεφώνημα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της μεγάλης στοάς, χωρίς όμως  να γίνεται λόγος για τον χρόνο της έκρηξης.

Στις 7 παρά 10 έγινε εν τέλει η έκρηξη ωστόσο αυτή παράλληλα εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο στην είσοδο του κτιρίου. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική αλλά και το τμήμα Εξουδετέρωσής Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να εξετάσει το ύποπτο αυτό πακέτο.

Μάλιστα, πρώτα έγινε η έκρηξη του μηχανισμού που ήταν στην είσοδο της τεκτονικής στοάς, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε και η ύπαρξη του δεύτερου πακέτου, το οποίο ελέχθηκε.

Δείτε το βίντεο