Εξουδετέρωση του δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού  έγινε έξω από το κτήριο της Τεκτονικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Σουρμέλη, στην Αθήνα, μετά τον εντοπισμό του δεύτερου ύποπτου κουτιού στο εσωτερικό του κτηρίου.

Είχε προηγηθεί η έκρηξη στις 6:30 μετά από απειλητικό τηλεφώνημα, ωστόσο όταν έφτασαν οι Αρχές ο μηχανισμός είχε εκραγεί και είχε προκληθεί φωτιά, που κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική.

Αισθητό ωστικό κύμα

Οι περίοικοι, που ειδοποίησαν την Αστυνομία, έκαναν λόγο για ισχυρή έκρηξη και αισθητό ωστικό κύμα. Δεν υπήρξε τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές, ενώ εντοπίστηκαν τα υπολείμματα του μηχανισμού.

Οι γύρω δρόμοι είχαν αποκλειστεί και οι αρχές χτένιζαν την περιοχή. Κλειστό παρέμενε το τμήμα της Αχαρνών στο σημείο, ένα τμήμα της Σουρμελή, η Μάγερ, η Βύρωνος και η Αβέρωφ.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το πρώτο τηλεφώνημα που έγινε στις Αρχές τις 06:30 το πρωί, σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο δράστης ή οι δράστες δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης, γεγονός που προβληματίζει τις Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA οι δρόμοι γύρω από την περιοχή έμειναν κλειστοί για περίπου δύο ώρες, προκαλώντας συμφόρηση σε Αχαρνών και Αριστοτέλους.