Η Ρίκι Βάλερι Κολέ, η οποία έγραψε ιστορία ως το πρώτο τρανς άτομο που κερδίζει τον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ολλανδία», είδε την επιτυχία της στα καλλιστεία ως σύμβολο «ανοίγματος» της ολλανδικής κοινωνίας στην κοινότητα queer.

Ωστόσο, λίγες μόλις ημέρες μετά τη νίκη της στον 94ο διαγωνισμό, την περασμένη εβδομάδα, η 22χρονη Κολέ έγινε στόχος ρητορικής μίσους.

Η Κολέ πρόκειται να λάβει μέρος στα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Υφήλιος» και ενδέχεται να ξαναγράψει ιστορία, ως το πρώτο τρανς άτομο που κερδίζει τον τίτλο, αν αναδειχθεί νικήτρια του διαγωνισμού που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Ελ Σαλβαδόρ.

Η Κολέ δήλωσε σε συνέντευξή της ότι προσπαθεί να επικεντρωθεί στα θετικά, αγνοώντας τα αρνητικά σχόλια που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πραγματικά λυπηρό

«Νόμιζα ότι μας έχουν πραγματικά αποδεχτεί…. στην Ολλανδία, αλλά τα σχόλια μίσους δείχνουν την άλλη πλευρά της κοινωνίας μας. Ελπίζω αυτό να αποτελέσει αφορμή αφύπνισης», δήλωσε στο Reuters.

«Προς το παρόν, το αγνοώ πλήρως. Επικεντρώνομαι στα καλά που έρχονται στον δρόμο μου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι την προσβάλλουν απλά και μόνο επειδή είναι ο εαυτός της.

«Θέλω απλώς να δείξω στον κόσμο τη Ρίκι και φυσικά την τρανς ιστορία μου και το να δέχομαι αντιδράσεις για αυτό είναι πραγματικά λυπηρό», τόνισε.