Η Rikkie Valerie Kolle έγραψε ιστορία, καθώς έγινε το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που κέρδισε τον διάσημο τίτλο της Μις Ολλανδία, αναφέρει το News.com.au. Είναι η πρώτη φορά που στέφθηκε τρανσέξουαλ γυναίκα στην ιστορία των καλλιστείων.

Το 22χρονο μοντέλο από την Ολλανδία-Μολδαβία κέρδισε τα καλλιστεία νικώντας τις Habiba Mostafa, Lou Dirchs και Nathalie Mogbelzada κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ το Σάββατο. Η ιστορική αυτή νίκη της κατοχυρώνει τη θέση της ως υποψήφια για τον πολυπόθητο 72ο τίτλο της Μις Υφήλιος.

«Τα κατάφερα!»

Εκφράζοντας τη χαρά της για τη ευτυχία της, έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram: «Τα κατάφερα! Είμαι τόσο περήφανη και ευτυχισμένη που δεν μπορώ καν να το περιγράψω. Κάνω την κοινότητά μου περήφανη και δείχνω ότι μπορεί να γίνει. Και ναι, είμαι τρανς και θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, αλλά είμαι επίσης η Rikkie και αυτό είναι που μετράει για μένα. Το έκανα αυτό μόνη μου και μου άρεσε κάθε στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή και όλους από την ομάδα της Μις Ολλανδία για την εμπιστοσύνη τους, αυτή είναι μόνο η αρχή».

Μια queer φωνή σε έναν στερεοτυπικό κόσμο

Ανέβασε επίσης φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή, συμπεριλαμβανομένου οπτικού υλικού από τη στιγμή της στέψης της μαζί με άλλα μοντέλα.

Σύμφωνα με τη σελίδα της φιναλίστ, η Kolle, ολλανδικής καταγωγής, κατάγεται από την πόλη Μπρέντα. Γεννήθηκε ως αγόρι. Η βασίλισσα της ομορφιάς δήλωσε ότι θέλει να γίνει φωνή και πρότυπο για τις νέες γυναίκες και τα queer άτομα και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να ενδυναμώσει τους άλλους ώστε να καταπολεμήσουν τις διακρίσεις.

Έγραψε ακόμη: «Μέσα από τη δέσμευση και τη δύναμή μου ελπίζω να επιφέρω αλλαγές στην κοινωνία. Στο τέλος, το θέμα είναι να μπορείς να γίνεις αυτό που είσαι χωρίς προβλήματα και αυτό μπορεί να συμβεί όταν εσύ το θέλεις. Όχι μόνο μπορώ να σας βοηθήσω σε αυτό, αλλά με τον τίτλο Μις Ολλανδία πίσω μου ελπίζω ότι η ιστορία μου ως μικρή Rik θα γίνει μια ιστορία που μπορούμε να αφήσουμε στο παρελθόν και να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνεται στη γενιά του τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά και ο τρόπος υπάρχει. Αυτή ήταν πάντα η κατευθυντήρια αρχή μου και θέλω να τη μεταδώσω με τη δική μου ιστορία και εμπειρία».

Τα καλλιστεία Μις Υφήλιος θα διεξαχθούν στο Ελ Σαλβαδόρ αργότερα φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο τρανσέξουαλ μοντέλο που συμμετέχει σε διαγωνισμό ομορφιάς. Πριν από αυτήν, η Angela Ponce έγινε η πρώτη τρανς διαγωνιζόμενη των καλλιστείων, όταν εκπροσώπησε την Ισπανία το 2018.

Δείτε το βίντεο