Οσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σλοβάτσκο, σίγουρα είδαν τον Κώστα Φορτούνη να φέρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού των Ερυθρόλευκων. Δεν πρόκειται για μια εικόνα παράταιρη.

Αλλά για μια εικόνα… κανονικότητας. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα δεν ήταν έτσι, βεβαίως. Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής, εκτός των άλλων, είχε χάσει και την αρχηγία της ομάδας του. Αυτό, όμως, άλλαξε με συνοπτικές διαδικασίες.

Από τις πρώτες προπονήσεις της νέας σεζόν, η άποψη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Αντόνιο Κορδόν ήταν πολύ ξεκάθαρη. Ο Φορτούνης δεν είναι απλά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Θα είναι και ο αρχηγός του. Αυτός που θα φέρει το περιβραχιόνιο. Αυτός που δικαιούται να φοράει στο μπράτσο του το πιο βαρύ «C» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και η αναμέτρηση με την Σλοβάτσκο ήταν απλά η αρχή. Η επιστροφή στην κανονικότητα.

Πριν από το παιχνίδι με τους Τσέχους, ο προπονητής του Ολυμπιακού ενημέρωσε ότι αρχηγός των Ερυθρόλευκων στο παιχνίδι, αλλά και γενικώς, θα είναι ο Φορτούνης. Μια απόφαση… κοινής αποδοχής.

Μια απόφαση που πήρε μαζί με τον Αντόνιο Κορδόν. Μια απόφαση στην οποία δεν διαφωνεί κανείς. Παίκτες και ομάδα. Όπως δεν διαφωνεί κανείς και με τους άλλους αρχηγούς που επελέγησαν: Δεύτερος ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, τρίτος ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Και σε περίπτωση απουσίας τους, ο Γιώργος Μασούρας.

Είναι σαφές ότι όσο σχηματοποιείται το ρόστερ, μπορεί να προκύψουν αλλαγές, καθώς μπορεί να προκύψουν αποχωρήσεις ή προσθήκες που ίσως αλλάξουν σε κάποιο βαθμό την εσωτερική «επετηρίδα». Αλλά η απόφαση της ομάδας, να επαναφέρει στη θέση του αρχηγού τον Φορτούνη, είναι μια από εκείνες που έχουν και μεγάλη σημειολογική αξία. Καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή γέννημα θρέμμα του Ολυμπιακού. Έναν παίκτη που πέρασε πολλά, χτύπησε, ξαναχτύπησε, επέστρεψε δυνατός και πλέον είναι ίσως στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Σίγουρα, στην πιο ώριμη.