Έφοδο σε δομή ηλικιωμένων περιφερειακά του Ηρακλείου πραγματοποίησε η Ασφάλεια Ηρακλείου, το πρωί της Τρίτης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και μετά από καταγγελίες για συνθήκες στην εν λόγω δομή, που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ηλικιωμένων που διαβιούν στη δομή.

Χανιά: Έξι στο εδώλιο για τα βασανιστήρια και τον υποσιτισμό ηλικιωμένων

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το πρωί σήμερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησαν σε αυτοψία στην Δομή Ηλικιωμένων, όπου διαβιούν 92 άτομα, και διαπιστώθηκε η ευστάθεια των περισσότερων καταγγελιών που είχαν γίνει.

Πιο συγκεκριμένα οι καταγγελίες αφορούσαν την καθαριότητα στους χώρους του γηροκομείου αλλά και την ακαταστασία που επικρατεί, με διάφορα αντικείμενα να είναι στοιβαγμένα ακόμη και σε σκάλες. Είχε καταγγελθεί όμως και θέμα στενότητας χώρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  φέρεται να είχε αναφερθεί ότι σε μικρούς θαλάμους διαμένουν ακόμη και τρία άτομα.

Παράλληλα διαπιστώθηκαν φθορές στα ταβάνια των θαλάμων, έλλειψη εποπτείας των κλινών από προσωπικό, ακόμη και μη ύπαρξη εξόδων κινδύνου, ενώ ανησυχητική είναι και η φθορά στα κάγκελα στα μπαλκόνια.

Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε τον 60χρονο ιδιοκτήτη του γηροκομείου του Ηρακλείου και με τη δικογραφία που θα σχηματισθεί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.