Η θεαματική αύξηση της επισκεψιμότητας στις ακτές του Δήμου Κατερίνης τα τελευταία δύο χρόνια της «κανονικότητας», αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μιας περιοχής, όταν υπάρχει σχέδιο και κυρίως βούληση για να υλοποιηθεί.

Συνέργειες, δημιουργία υποδομών ουσίας, αναπλάσεις αστικού περιβάλλοντος, ανάδειξη, αξιοποίηση και προστασία της δημοτικής περιουσίας, διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων αποτελούν ορισμένες μόνο από τις «ψηφίδες» που ένωσε ο Δήμος Κατερίνης, ώστε να αυξήσει τον πλούτο του μετατρέποντας την παραλιακή ζώνη σε ιδανικό προορισμό για διακοπές και σε τόπο που προσελκύει νέες επενδύσεις.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των παραλιακών περιοχών του Δήμου Κατερίνης, όπως η εύκολη πρόσβαση μέσω οδικού δικτύου από βόρεια, νότια και δυτική Ελλάδα καθώς και η μικρή χιλιομετρική απόσταση από το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» καθιστούν την Κατερίνη και την Πιερία, εύκολα προσβάσιμο προορισμό.

Με «επιθετική πολυεπίπεδη πολιτική» ο Δήμος Κατερίνης διέθεσε την τελευταία τριετία χρόνο και κονδύλια, δημιούργησε νέες υποδομές, βελτίωσε τις υπάρχουσες και συνεργάστηκε με φορείς και επαγγελματίες τουρισμού «τοποθετώντας» το παραλιακό μέτωπό του στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος.

Με βήματα στοχευμένα, μέσα σε λίγα χρόνια το παραλιακό μέτωπο από την Ολυμπιακή Ακτή και την Παραλία, μέχρι τον Κορινό μεταμορφώθηκε. Η ανακατασκευή της προβλήτας στην Παραλία ήταν το πρώτο έργο που υλοποιήθηκε άμεσα σηματοδοτώντας το ενδιαφέρον της διοίκησης του Κώστα Κουκοδήμου για την περιοχή. Απομακρύνθηκαν από παραλιακές δημοτικές εκτάσεις, εγκαταλελειμμένες κατασκευές, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάδειξή και την αξιοποίησή τους μέσω και ιδιωτικών επενδύσεων. Η δημοτική περιουσία συνολικά πήρε αξία προσελκύοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον ακόμη και από το εξωτερικό.

Αλλη εικόνα

Η εικόνα της Παραλίας, βελτιώθηκε περαιτέρω με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Στρατού. Ένα έργο με προϋπολογισμό 511.000 ευρώ που σχεδιάστηκε το 2019, ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και ήδη παραδόθηκε σε επισκέπτες και επαγγελματίες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε και ο πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος που ενώνει τον Κορινό με τις ακτές του. Πλέον κάτοικοι και επισκέπτες του Κορινού, προσεγγίζουν εύκολα και με ασφάλεια την ακτή, ενώ έχει προστεθεί στην καθημερινότητά τους, μια ακόμη διαδρομή περιπάτου και χαλάρωσης.

Παράλληλα, ο Δήμος Κατερίνης εξασφάλισε 4.000.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία. Το προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται στην Παραλία το μεγάλο έργο αποχέτευσης όμβριων που αντιμετωπίζει πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία επί σειρά ετών ταλαιπωρούσαν την περιοχή. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο που υλοποίησε ποτέ ο Δήμος Κατερίνης. Το συγκεκριμένο έργο, μαζί με εκείνο της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών που ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι έργα πνοής. Έργα που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον μας για την προστασία του περιβάλλοντος, των υποδομών και των περιουσιών της περιοχής», τονίζει ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Η επίλυση χρόνιων προβλημάτων σε υποδομές και η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος του παραλιακού μετώπου, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με νέο περιεχόμενο και νέα φιλοσοφία. Χαρακτηριστικότερες οι εκδηλώσεις «THEROS», που από την πρώτη τους χρονιά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον σημαντικών καλλιτεχνών και πολυάριθμων επισκεπτών. Πολυθεματικές εκδηλώσεις (θερινό Σινεμά στην αμμουδιά, Party, Beach Volley, Αθλητικές επιδείξεις και αθλοπαιδίες, Book Cross, Μουσική, Παραδοσιακοί χοροί, Τέχνες στην αμμουδιά, Ενημερωτικές δράσεις, Παραμυθοδράσεις, Instabooth, Γαστρονομία, πικ-νικ, animateurs, mascot & face painting) που «απλώθηκαν» σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

«Η ανάδειξη μιας περιοχής, δεν περιορίζεται σε ένα έργο ή μια πρωτοβουλία. Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά, ώστε βήμα-βήμα να μπορούμε να στηρίξουμε και να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν μας. Στη φιλοσοφία μας είναι τα έργα ουσίας που προστατεύουν το περιβάλλον και τις υποδομές. Είναι η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, καθώς και οι δράσεις που προσελκύουν επισκέπτες. Σ’ αυτήν την προσπάθεια έχουμε μαζί μας τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Μαζί ιεραρχούμε τις ανάγκες και σχεδιάζουμε. Από τη στιγμή που ο επισκέπτης μένει ικανοποιημένος από τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες που απολαμβάνει, έχουμε πετύχει το στόχο μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.