Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε θαλάσσια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της δημόσιας επιχείρησης PEMEX (Petróleos Mexicanos,), στο νότιο άκρο του Κόλπου του Μεξικού, στα ανοικτά των ακτών του Καμπέτσε και του Ταμπάσκο, την Παρασκευή (7/7).

Δυστυχώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μέσω Twitter, η PEMEX ανέφερε ότι στην πλατφόρμα εργάζονταν 328 άνθρωποι, προσθέτοντας πως σχεδόν όλοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την εξέδρα. Έκανε λόγο για 8 τραυματίες, 3 εργαζόμενους της ίδιας και άλλους 5 ιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεκμεταλλεύεται την πλατφόρμα.

Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την τεράστια φωτιά να καίει στην εξέδρα με παραπλέοντα σκάφη της Πυροσβεστικής και του Πολεμικού Ναυτικού να προσπαθούν να τη σβήσουν εκτοξεύοντας υγρό.

Η PEMEX ανέφερε πως η παραγωγή στο κοίτασμα Κανταρέλ, το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο αποδοτικά στον κόσμο, υπέστη «σημαντικό» πλήγμα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην πλατφόρμα Νοχότς και εξαπλώθηκε σε παρακείμενη, πάντα σύμφωνα με την διοίκηση της επιχείρησης.

«Οι τεχνικοί μας μελετούν πώς θα επισκευαστούν οι αγωγοί, οι διασυνδέσεις και άλλα μέρη για να αποκατασταθεί πλήρως» η εξέδρα, ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της PEMEX, ο Οκτάβιο Ρομέρο, τόνισε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στο Twitter πως «θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε» τον αγνοούμενο εργαζόμενο, «αυτή είναι η προτεραιότητα υπ’ αριθμόν ένα», καθώς και το «πώς θα αποκαταστήσουμε τη δραστηριότητα στην περιοχή, διότι [η εξέδρα] Νοχότς είναι πολύ σημαντική».