Τη συμπαράστασή τους στη Σοφία Ζαχαράκη, εκφράζουν πολιτικοί – και όχι μόνο, μετά τη σεξιστική επίθεση του Θάνου Τζήμερου εις βάρος της με χαρακτηρισμούς περί άγαμης και άτεκνης που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικογένειας.

Τα σχόλια Τζήμερου, καταδίκασε και η η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι πρόκειται για «σεξιστική και χυδαία επίθεση». Σε ανάρτησή της, που συνοδεύεται από φωτογραφία στην οποία είναι μαζί με τη Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρει:

«Μετράμε μια ακόμα σεξιστική και χυδαία επίθεση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο η Σοφία Ζαχαράκη που ως «άγαμη και άτεκνη» είναι «αδιανόητο» να τοποθετείται στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Λες και για να γίνει κανείς υπουργός Τουρισμού θα πρέπει να είναι πιλότος ή ναυτικός για το Ναυτιλίας (και πάει λέγοντας). Πάλεψα για την παιδική προστασία τέσσερα χρόνια. Άγαμη και άτεκνη. Αγωνίστηκα για τα παιδιά και νιώθω αποστροφή στο άκουσμα τέτοιων δηλώσεων. Σκληρή δουλειά, γνώσεις, πείσμα και ενσυναίσθηση. Αυτά χρειάζεσαι για να υπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα είναι και θα παραμείνουν αναχρονιστικά κατάλοιπα».

Δείτε την ανάρτηση