Αν και η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε στα σεξιστικά σχόλια του Θάνου Τζήμερου που χαρακτήρισε με χθεσινή ανάρτηση (27.06) τη νέα υπουργό «άγαμη και άτεκνη», ο περιφερειακός σύμβουλος συνέχισε ακάθεκτος μέσω tweet, την επίθεση του επαναλαμβάνοντας τα ίδια σχόλια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζήμερος αναφέρει  «Πάμε ξανά γαλαζαίοι: ένας που ζυγίζει 150 κιλά μπορεί να είναι καλός μάνατζερ. Δεν τον βάζεις όμως πρόεδρο οργανισμού κατά της παχυσαρκίας. Ούτε έναν θεριακλή, κατά του καπνίσματος. Άγαμος και άτεκνος (και άνδρας να ήταν) Υπουργός Οικογένειας είναι λάθος: σημειολογικό και ουσίας».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Τζήμερος ανέφερε στον λογαριασμό του στο facebook πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε», προκαλώντας ένα τείχος προστασίας από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, αλλά και δεκάδων χρηστών των social media, οι οποίοι προχώρησαν άμεσα σε δημόσια μηνύματα συμπαράστασης προς τη νέα υπουργό.

Τι απάντησε η Σοφία Ζαχαράκη

Άμεση ήταν η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στα σεξιστικά σχόλια του Θάνου Τζήμερου για τις άτεκνες υπουργούς, η οποία ανέφερε ότι θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της στο υπουργικό της έργο και όχι από τις επιλογές της στην προσωπική της ζωή.

«Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν» ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Η αγάπη για τα παιδιά, η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές» συμπλήρωσε η Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας στα σχόλια περί «άγαμης άτεκνης» του κ. Τζήμερου.