Ο Διονύσης Τεμπονέρας αναφέρθηκε σε συνέντευξη του σχετικά με το ενδεχόμενο ευρύτερων συνεργασιών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί «ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο απέναντι σε μια Δεξιά η οποία έρχεται με διαθέσεις τις οποίες ήδη έχει δείξει».

«Το μέτωπο θα προκύψει με όλους εκείνους τους δημοκρατικούς πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται τον πολιτικό συσχετισμό που έχει σχηματιστεί και είναι εξαιρετικά αρνητικός για όλη την κοινωνία. Νομίζω ότι και η Αριστερά και η Κεντροαριστερά με πρώτο σημείο καμπής τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να συναινέσουν προκειμένου να μην επιτρέψουμε η ΝΔ και αυτή η συντηρητική κυβέρνηση να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τεμπονέρας.

«Να περιμένουμε πρώτα να συνεδριάσουν τα όργανα»

Κληθείς να διευκρινίσει όσα ανέφερε και αν εννοέι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να σχηματίσει κοινό μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές συγκεκριμένα είπε: «Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βίτσα που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τεμπονέρας είπε ότι «οι αναλύσεις και οι τοποθετήσεις όλων θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικές. Να περιμένουμε πρώτα να συνεδριάσουν τα όργανα, να ληφθούν οι αποφάσεις και να τεθεί επί τάπητος ένας οδικός χάρτης ο οποίος θα μας πάει συντεταγμένα σε διαδικασίες όπου θα αποφασίσουμε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι το πολιτικό μας στίγμα, η πολιτική ταυτότητα, η θέση και η φυσιογνωμία μας, να δούμε ποια συμφέροντα θέλουμε να εκπροσωπήσουμε στην κοινωνία».

Ακούστε το ηχητικό