Οργή έχει προκαλέσει στην Ιταλία ένας τουρίστας που βιντεοσκοπήθηκε να χαράσσει το όνομα του και αυτό της αγαπημένης του στον τοίχο του Κολοσσαίου.

Ο τουρίστας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία καθώς βανδάλισε το Κολοσσαίο χαράσσοντας με ένα κλειδί τα δύο ονόματα “Ivan+Haley 23”,  σε έναν από τους τοίχους του Κολοσσαίου.

Ο κόσμος που είναι στο σημείο αντιλαμβάνεται τον άγριο βανδαλισμό και αρχίζει να φωνάζει στον τουρίστα.

«Είσαι σοβαρός φίλε;» ακούγεται μια οργισμένη φωνή. Ο τουρίστας όμως, δεν πτοείται με τίποτα. Όχι μόνο δεν σταμάτησε τον βανδαλισμό του Κολοσσαίου, αλλά γυρίζει και προς την κάμερα και χαμογελάει.

Οι αντιδράσεις γίνονται ακόμα πιο έντονες.

«Αυτό που κάνεις είναι λάθος. Ανόητε…», λέει ο ίδιος άνθρωπος που είχε ξεκινήσει την φραστική επίθεση στον βάνδαλο τουρίστα που κατέστρεφε το μνημείο της Ιταλίας.

Ο αυτόπτης μάρτυρας που κατέγραψε τη σκηνή του βανδαλισμού στο Κολοσσαίο υποστήριξε ότι λίγο μετά πήγε και έδειξε το βίντεο στους υπαλλήλους του ιταλικού μνημείου, αλλά είπε ότι «δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται».

Ο βάνδαλος τουρίστας έφυγε τελικά ανενόχλητος, αλλά αν εντοπιστεί και συλληφθεί από τις ιταλικές αρχές, τότε – βάσει του νόμου – κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ, αλλά και ποινή φυλάκισης καθώς το Κολοσσαίο έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.