Την έντονη αντίδραση του Πανιωνίου προκάλεσε η – τουλάχιστον – άστοχη τοποθέτηση του νέου υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με το αποτελέσματα των εκλογών και συγκεκριμένα με μία φράση του που αφορούσε στην είσοδο στη Βουλή του ακροδεξιού κόμματος «Σπαρτιάτες».

Ο Κωστής Χατζηδάκης κλήθηκε στο Star να σχολιάσει το ποσοστό που έλαβε το ακροδεξιό κόμμα «Σπαρτιάτες» κατά πόσο έχει ευθύνη γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Χατζηδάκης θέλησε, χωρίς να αντιληφθούμε τον λόγο, να απαντήσει … αθλητικά αναφέροντας τις ομάδες του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού:

«Πήγε καλά σε ένα παιχνίδι ο Πανιώνιος και έχει ευθύνη ο Παναθηναϊκός. Το άκουσα και σε άλλο στούντιο που ήμουν προηγουμένως και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την συλλογιστική. Η ΝΔ έχει ευθύνη για τον εαυτό της» δήλωσε προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πανιωνίου.

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου

Ο Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση εκτοξεύοντας «πυρά» κατά του κ. Χατζηδάκη.

«Σε σχέση με την τοποθέτηση του κυρίου Χατζηδάκη για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, θα παρακαλούσαμε να μην βάζει στην ίδια πρόταση συσχετισμού τους νεοναζί του Κασιδιάρη με τον πρόσφυγα Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης.

Η ιστορία και η προσφορά του Πανιωνίου στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της Ελλάδας απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή σε τέτοιου είδους λεκτικές αστοχίες το λιγότερο.

Πανιώνιος ΓΣΣ».