Μία ημέρα, μετά την ανακοίνωση, ότι οι πέντε επιβάτες του βαθυσκάφους Titan έχασαν ακαριαία την ζωή τους, η Azmeh Dawood – αδελφή του Πακιστανού επιχειρηματία Shahzada Dawood – αποκάλυψε σε συνέντευξή της, ότι ο ανιψιός της, Σουλεμάν, ένιωθε «τρομοκρατημένος» λίγο πριν μπει στο μοιραίο υποβρύχιο.

Σύμφωνα δε με τα όσα είπε η αδελφή του επιβαίνοντα στο NBC News, ο 19χρονος κατέληξε να επιβιβαστεί στο υποβρύχιο, ως δώρο για την Ημέρα του Πατέρα, θέλοντας να τον ευχαριστήσει, γνωρίζοντας ότι είχε πάθος με το ναυάγιο του Τιτανικού.

Στο ζενίθ η αγωνία της Azmeh

«Σκέφτομαι τον Suleman, ο οποίος ήταν 19 ετών, εκεί μέσα, ίσως να αγκομαχάει για να πάρει ανάσα… Είναι τραγικό, για να είμαι ειλικρινής», δήλωσε η Azmeh σε τηλεφωνική συνέντευξη από το σπίτι της στο Άμστερνταμ, το οποίο μοιράζεται με τον σύζυγό της, τον Jonathan.

Η ίδια ήταν συντετριμμένη την Πέμπτη όταν η OceanGate, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την αποστολή του Τιτάνα, επιβεβαίωσε ότι και οι πέντε επιβάτες θεωρούνται νεκροί. Η αμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε ότι τα συντρίμμια στην περιοχή έρευνας ήταν συμβατά με μια «καταστροφική σύνθλιψη».

Οι τελευταίες τέσσερις ημέρες ήταν αγωνιώδεις για την Azmeh. Παρακολουθούσε συνεχώς όσα κανάλια κάλυπταν τις έρευνες για τον Τιτάνα, απελπισμένη για ενημερώσεις σχετικά με τον αδελφό και τον ανιψιό της – και φοβούμενη το χειρότερο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι γονείς του Azmeh και της Shahzada ζήτησαν από τον κόσμο να «κρατήσει τις ψυχές των εκλιπόντων και την οικογένειά μας στις προσευχές του» και ευχαρίστησαν τις ομάδες αναζήτησης για τις «άοκνες προσπάθειές τους». «Η απέραντη αγάπη και υποστήριξη που λαμβάνουμε συνεχίζει να μας βοηθά να αντέξουμε αυτή την αδιανόητη απώλεια», δήλωσαν οι Hussain και Kulsum Dawood.

«Ο Shahzada είχε εμμονή με τον Τιτανικό»

Η Azmeh υπενθύμισε ότι ο Shahzada είχε «εμμονή» με τον Τιτανικό από νεαρή ηλικία. Όταν ήταν παιδιά στο Πακιστάν, τα αδέλφια Dawood παρακολουθούσαν συνεχώς την ταινία του 1958 «A Night to Remember», ένα βρετανικό δράμα για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου.

Διηγήθηκε ότι όταν ο Shahzada γνώρισε τον σύζυγό της, εκείνος ρώτησε αν μπορούσαν να καθίσουν και να παρακολουθήσουν ένα τετράωρο ντοκιμαντέρ για τον Τιτανικό. Ο Shahzada λάτρευε επίσης να πηγαίνει σε εκθέσεις μουσείων με αντικείμενα που είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια. Δεν εξεπλάγη όταν έμαθε ότι ο αδελφός της είχε αγοράσει εισιτήρια για την αποστολή OceanGate.

Η Azmeh πέρασε μέρος του απογεύματος της Πέμπτης κοιτάζοντας παλιές οικογενειακές φωτογραφίες, προσπαθώντας να κατανοήσει την τραγωδία που έπληξε τον αδελφό και τον ανιψιό της – και να αντιμετωπίσει τις συναισθηματικές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.