Για την περιπέτεια υγείας του 13χρονου γιου του, τη σύζυγό του αλλά και για την πορεία του στην Νέα Δημοκρατία μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ακης Σκέρτσος στην εκπομπή MEGA Καλημέρα και στην Ελεονώρα Μελέτη.

Εμφανώς συγκινημένος ο Ακης Σκέρτσος αναφερόμενος στην περιπέτεια υγείας του γιου του είπε πως ήταν δύσκολη στιγμή και φοβηθήκαν πάρα πολύ, αλλά βγήκε νικητής.

«Συγκινούμαι και τώρα γιατί ήταν μια δύσκολη στιγμή για τον ίδιο και για όλους μας. Ήθελα να καταλάβει ότι βγήκε νικητής. Και ήθελα να καταλάβουν όσοι διάβασαν την ανάρτηση που έκανα ότι οι δυσκολίες είναι μέσα στη ζωή αλλά μπορείς να τις αντιμετωπίσεις και να βγεις πιο πλούσιος τελικά μέσα από αυτές», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.

Και πρόσθεσε: «Μέσα από αυτές μπορείς να κατακτήσεις νέα επίπεδα και αυτογνωσίας για τις δυνατότητες που έχεις ως άνθρωπος».

Και παραδέχτηκε για την περιπέτεια του 13χρονου γιου του:  «Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, ναι. Πάρα πολύ», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

«Κατά βάση είμαι ένας ντροπαλός άνθρωπος, δεν μου αρέσει πολύ η έκθεση. Ανέλαβα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου και θέλω να την κάνω καλά. Προσπαθώ να ισορροπώ μεταξύ της λογικής και της ευαισθησίας, υπάρχουν και τα δύο μέσα μου. Σε κάποιους μπορεί να εμφανίζομαι “τετράγωνος”, δεν είμαι, έχω κι άλλες πτυχές και οι καλόπιστοι μπορούν να τις δουν. Όσοι δεν είναι καλόπιστοι, βλέπουν μία πλευρά ενός πιο σκληρού προφίλ, που δεν ισχύει. Δεν είμαι ένας σκληρός τεχνοκράτης. Όλοι παλεύουμε με τις αδυναμίες μας και τα ελλείμματά μας και δεν πρέπει να αφήνουμε να μας καθορίζουν και να μας καθηλώνουν», ανέφερε αρχικά ο κ. Σκέρτσος.

Ποια είναι η σχέση με τον γιο του

«Στον γιο μου δημιουργεί μία ενόχληση η θέση που έχω, προσπαθεί να αυτοπροσδιοριστεί ο ίδιος», είπε ο κ. Σκέρτσος στην Ελεωνόρα Μελέτη, και πρόσθεσε:

«Ο γιος μου είναι ένα πολύ χαρούμενο και εξωστρεφές παιδί, που τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και τα αθλητικά. Δεν είμαι αυστηρός ως πατέρας άλλα βάζω πλαίσιο και θέλω να τηρούνται οι συμφωνίες μας. Ο μεγαλύτερος φόβος μου σχετικά με τον γιο μου είναι η υγεία του».

Στη συνέχεια τόνισε κλείνοντας: «Βοηθάω στις δουλειές του σπιτιού. Μαγειρεύω, ψωνίζω στο σουπερμάρκετ, στο μανάβικο. Δεν ασχολούμαι πολύ με την εικόνα μου, άλλα θέλω με τις επιλογές μου να δείχνω την «ταυτότητά» μου. Δεν μου αρέσουν τα κοστούμια. Αγαπημένος οικογενειακός προορισμός μας είναι η Χαλκιδική και τα ήσυχα νησιά. Δεν θα με δείτε στη Μύκονο».

Ποια είναι η γνώμη της συζύγου του για τον ίδιο;

«Για τη σύντροφό μου, την Αυγή, είμαι ένας πεισματάρης άνθρωπος που δεν ακούει αυτό που του λένε οι κοντινοί του. Προσπαθώ να “ακούω” περισσότερο, προσπαθώ να το βελτιώσω. Όταν μου πει κάποιος ότι χρειάζεται κάτι από έμενα, αυτομάτως προσπαθώ να το προσφέρω και δημιουργώ στον εαυτό μου ψυχαναγκασμό. Προσπαθώ να ισορροπήσω καλύτερα τις ψυχαναγκαστικές μου τάσεις με το να επικοινωνώ καλύτερα με το υπόλοιπο περιβάλλον», αποκάλυψε.

Και πρόσθεσε ο κ. Άκης Σκέρτσος αναφορικά με την απόφασή του να εμπλακεί με την πολιτική: «Με αποκαλούν ροκ σταρ άλλα δεν αισθάνομαι καθόλου έτσι. Μπήκα στην πολιτική, γιατί με εκνεύριζαν και με ενοχλούσαν πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μου. Έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στην παιδεία τα τελευταία 4 χρόνια και θα δούμε κι άλλες. Ο κόσμος πρέπει να εμπιστευτεί ξανά το δημόσιο σχολείο και να δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς».

«Στις διαφωνίες με τη σύντροφό μου, κάνω υποχωρήσεις και δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη. Έχω μάθει και από τον κ. Μητσοτάκη, όταν κάνεις λάθος, το αναγνωρίζεις, ζητάς συγνώμη, προχωράς παρακάτω χωρίς να το επαναλάβεις. Ζητάω την άποψη της συζύγου μου για ορισμένα θέματα. Συμπορευόμαστε με τη σύντροφό μου πάνω από 20 χρόνια, είμαστε μαζί από το 1999 που γνωριστήκαμε. Η σύζυγός μου με ξέρει καλά και μπορεί να με βοηθήσει. Είναι πολύ αυστηρή μαζί μου και με ‘’γειώνει’’ περισσότερο. Έχουμε τον ίδιο αξιακό κώδικα και με βοηθάει να μην λειτουργώ με τη λογική της ‘’ιδρυματοποίησης’’», τόνισε χαρακτηριστικά.

O εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αποκάλυψε την «άλλη» πλευρά του, την προσωπική και το πώς λειτουργεί ως άνθρωπος, αλλά και τις συνήθειές του.

«Δεν μπορώ να λειτουργήσω με ανθρώπους που δεν μοιραζόμαστε τις ίδιες άξιες. Δεν είμαι του “έξω”, είμαι του “μέσα”. Ήμουν πάντα πιο μοναχικός, αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία μου, έτσι μεγάλωσα. Προσπαθώ να χαλαρώνω με το τρέξιμο. Κάθε πρωί πηγαίνω βόλτα το σκύλο μου, την “Τζίντζερ”. Λατρεύω την “Τζίντζερ”, το λαμπραντόρ μας, είναι το 4ο μέλος της οικογένειας μας. Ο γιος μου δεν θέλει να λέει ότι έχει σχέση μαζί μου, τόν ενοχλεί η δημοσιότητα. Ο γιος μου αντιλαμβάνεται τη θέση που έχω, σαν βάρος, δεν θέλει να με βλέπει στην τηλεόραση, ούτε εμένα μου αρέσει να με βλέπω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πορεία στη ΝΔ και η πιο δύσκολη στιγμή

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως θεωρεί μεγάλη ευκαιρία να βρίσκεται δίπλα στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πολύ μεγάλη ευκαιρία και καλή τύχη να βρεθώ στην ομάδα του κ. Μητσοτάκη και να βοηθήσω να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Η πιο δύσκολη στιγμή για εμένα, ήταν η στιγμή των Τεμπών. Ήταν πολύ μαύρη στιγμή για όλους μας. Στην τραγωδία των Τεμπών όλοι είδαμε στα θύματα, τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τους συγγενείς μας. Ο γιος μου είναι 12,5 ετών. Προσπαθώ να φωτίζω πτυχές της καθημερινότητάς μου, για να γίνεται αντιληπτό ότι αντιλαμβάνομαι τα κενά που υπάρχουν. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να βελτιώσουμε το σύστημα υγείας», υπογράμμισε.