Με το draft και την free agency να πλησιάζει οι ομάδες ήδη κάνουν τις πρώτες τους κινήσεις για να εμφανιστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου του ΝΒΑ.

Οι Σέλτικς είναι ένας από τους συλλόγους που θέλουν να προσθέσουν ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι για να κυνηγήσουν τον τίτλο και ο Κριστάπς Πορζίνγκις φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός.

Οι «κέλτες» είχαν ξεκινήσει από το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) τις συζητήσεις με τους Γουίζαρντς και τους Κλίπερς σε ένα deal που θα έστελνε στον Λετονό στη Βοστόνη, τον Μπρόγκντον στο ΛΑ και τον Μάρκους Μόρις στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη λόγω των ενδοιασμών των Κλίπερς για την υγεία του Μπρόγκντον.

Οι Σέλτικς δεν το έβαλαν κάτω, συνέχισαν τις συζητήσεις με τους Γουίζαρντς και εν τέλει έβαλαν τους Γκρίζλις στο κόλπο. Έτσι η ομάδα της Μασαχουσέτης παίρνει τον Πορζίνγκις, οι Γουίζαρντς αποκτούν τον Τάιους Τζόουνς, τον Ντανίλο Γκαλινάρι και τον Μάικ Μουσκάλα και οι «αρκούδες» τον Μάρκους Σμαρτ. Φυσικά εμπλέκονται και διάφορα πικς, αλλά αυτό θα χρειαστεί χρόνο για να ξεκαθαρίσει οριστικά.