Τον αντίπαλό του στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League θα μάθει σήμερα ο Παναθηναϊκός, στην κλήρωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 13:00.

Οι Πράσινοι, που ολοκλήρωσαν το περσινό πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση της Super League πίσω από την ΑΕΚ, θα μάθει ποια εκ των Ντνίπρο ή Γκενκ θα αντιμετωπίσουν στον β’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 25-26 Ιουλίου και ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί 1-2 Αυγούστου, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στο Champions League μετά τη σεζόν 2015-16.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, θα παρακολουθήσουν την κλήρωση και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, καθώς ο αντίπαλός τους στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League θα προκύψει από το ζευγάρι που δεν θα περιλαμβάνει τον Παναθηναϊκό (Ντνίπρο ή Γκενκ κόντρα στην ελβετική Σερβέτ). Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 17 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κλήρωση για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League δεν έχει τηλεοπτική μετάδοση.

Υπενθυμίζουμε τη χθεσινή ανάλυση του Ανδρέα Δημάτου:

«Σε αντίθεση με τη σημερινή πρώτη κλήρωση του πρώτου προκριματικού, η αυριανή κλήρωση για τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο προκριματικό του Champions League (League Path) είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στη μία ώρα Ελλάδας και για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη στον δεύτερο προκριματικό του Conference στις δυο το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι απλά αφού στο δικό του μονοπάτι θα κληρωθούν μόλις δυο ζευγάρια (Γκενκ και Ντνίπρο οι δυο υποψήφιοι αντίπαλοι), ενώ για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη θα υπάρξουν υπο-γκρουπ των δέκα ομάδων (με πέντε ισχυρούς στους οποίους θα βρίσκονται οι δυο ελληνικές ομάδες και πέντε ανίσχυρους σε κάθε γκρουπ) τα οποία όπως και σήμερα θα ανακοινωθούν από την UEFA αύριο στις δέκα το πρωί ώρα Ελλάδας.

Η κλήρωση του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προκριματικό του Champions League θα φωτογραφίσει από αύριο και τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό του Europa League!

Και αυτό γιατί οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό θα είναι οι αποκλεισμένοι των δυο ζευγαριών της αυριανής κλήρωσης του δεύτερου προκριματικού του Champions League.

Και νομοτελειακά ο αντίπαλος του Ολυμπιακού θα προκύψει από το αυριανό ζευγάρι, που δεν θα έχει μέσα τον Παναθηναϊκό, αφού βάσει κανονισμού δεν γίνεται να παίξουν αντίπαλοι στα προκριματικά ομάδες από την ίδια χώρα!

Η αντίστροφη μέτρηση της νέας ευρωπαϊκής σεζόν 2023-24 έχει ήδη ξεκινήσει στη Νιόν με σημαντική ελληνική εκπροσώπηση, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης».