Με άνετη διαφορά 20 μονάδων προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, ενώ η νέα Βουλή εμφανίζεται επτακομματική.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,6%, το ΠΑΣΟΚ 9,6%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 3,6%, το ΜέΡΑ 25 2,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, η Νίκη 2,9% και οι Σπαρτιάτες, το κόμμα που στηρίζει ο Κασιδιάρης 1,3%.

Με βάση τη μέση τιμή της εκτίμησης ψήφου που για τη Νέα Δημοκρατία εκκινεί από το 38,6% και φτάνει μέχρι το 44,2%, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται να εξασφαλίζει αυτοδυναμία 163 εδρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κυμαίνεται από 18% έως 22,4% θα έχει 55 βουλευτές, για το ΠΑΣΟΚ η μέση τιμή της εκτίμησης ψήφου δίνει 30 έδρες, για το ΚΚΕ 20 βουλευτές, για την Ελληνική Λύση 12 βουλευτές, 11 βουλευτές για την Πλεύση Ελευθερίας και 9 για το κόμμα ΝΙΚΗ.

Σε σχέση με το εάν οι ψηφοφόροι σκέφτονται να μετακινηθούν σε άλλο κόμμα σε αυτή την κάλπη, το 74,3% απάντησε ότι θα ψηφίσει τον ίδιο σχηματισμό.

Στην ίδια ερώτηση περισσότερο βέβαιοι για το ότι θα ξαναψηφίσουν το ίδιο κόμμα φαίνονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης

Οι περισσότεροι φαίνεται ότι πιστεύουν ότι η ΝΔ θα βγει αυτοδύναμη ενώ στο σενάριο που δεν τα καταφέρει το 59,7% προτιμά να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας

Με τι κριτήρια θα πάνε στις κάλπες

Αναφορικά με το τι θα κρίνει την επιλογή των ψηφοφόρων στις πρώτες απαντήσεις είναι η οικονομία και η σταθερότητα αλλά και η αλλαγή πολιτικής.

Τέλος σε σχέση με την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την φορολογική πολιτική οι πολίτες φαίνεται να εκτιμούν σε ποσοστό 33,9% τις απόψεις της ΝΔ ενώ ένα 20,6% απαντά ότι δεν γνωρίζει ποιο από τα κόμματα έχει τις πιο σωστές και ολοκληρωμένες θέσεις.