Χιλιάδες φοιτητές έδωσαν το παρών στην αγρυπνία για τα δύο εκ των τριών θυμάτων της αιματηρής  επίθεσης που σημειώθηκε στο κέντρο του Νότιγχαμ, στη Βρετανία, την Τρίτη (13/6).

Δράστης ένας 31χρονος, ο οποίος μαχαίρωσε δύο 19χρονους φοιτητές που επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση και έπειτα σκότωσε έναν 54χρονο, για να του πάρει το βαν. Με το όχημα παρέσυρε ακόμη τρεις πολίτες.

Ένα από τα δύο νεαρά θύματα ήταν ο 19χρονος αθλητής ράγκμπι Μπάρναμπι Γουέμπερ. Το δεύτερο θύμα ήταν η επίσης 19χρονη Γκρέις Κούμαρ, φοιτήτρια ιατρικής και ανερχόμενο αστέρι στο χόκεϊ.

Οι συμπαίκτες των δύο πολλά υποσχόμενων αθλητών συγκεντρώθηκαν στην αγρυπνία στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα δύο νεαρά θύματα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η ουρά που σχηματίστηκε από τους χιλιάδες φοιτητές έφτασε σχεδόν τα 1,5 χλμ.

Ο πατέρας του Γουέμπερ είπε στους συγκεντρωμένους ότι έχασε το «αγοράκι» του και ότι «η καρδιά του θα είναι μαζί σας για πάντα», ενώ ο πατέρας της Κούμαρ, ευχαρίστησε τους μαθητές που έδειξαν την αγάπη και το «δέσιμο» τους μεταξύ τους.

Η ομάδα κρίκετ του Γουέμπερ και η ομάδα χόκεϊ της Κούμαρ δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους καθώς άφηναν λουλούδια για τους αγαπημένους τους συμπαίκτες.

Τα τρία θύματα της επίθεσης

Σε μια συγκινητική ομιλία στην αγρυπνία, η αξιωματούχος της κοινότητας των φοιτητών Ντέιζι Φόρστερ είπε στις οικογένειες «θα είμαστε πάντα εδώ όταν μας χρειαστείτε», λέγοντας ότι υπάρχουν 38.000 φοιτητές για να τις στηρίξουν.

«Αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια από τις μεγαλύτερες γιορτές για το φοιτητικό σώμα έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο σκοτεινές μέρες μας. Ο Μπάρνεϊ και η Γκρέις είναι μια μνημειώδης απώλεια. Ήταν και οι δύο γεμάτοι φιλοδοξίες, δυνατότητες και όνειρα. Αυτό που μας πήραν δεν θα επιστραφεί ποτέ» κατέληξε.

Ο πατέρας της Κούμαρ  απευθυνόμενος στο πλήθος είπε: «Σε όλους εδώ, θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας, που αφιερώσατε χρόνο για να είστε εδώ. Όλοι σας παιδιά, όπου κι αν κοιτάξω βλέπω μια θάλασσα ανθρώπων. Η αγάπη που έχουμε εδώ έξω, θα ήθελα απλώς να την είχαμε παντού. Να προσέχετε ο ένας τον άλλον. Φροντίστε τους φίλους σας και τους ανθρώπους γύρω σας. Είναι τόσο σημαντικό».