Δύο περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας έλαβαν χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης μέσα μόλις σε ένα 24ωρο. Στην πρώτη περίπτωση μία κοπέλα 22 ετών ενημέρωσε φιλικό της πρόσωπο στην Αθήνα ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών, ενώ στη δεύτερη ένας 42χρονος άνδρας από την Πολωνία προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του με αιχμηρό αντικείμενο ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του.

Ειδικότερα η νεαρή κοπέλα ενημέρωσε φιλικό της πρόσωπο στην Αθήνα ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών. Ο άνθρωπος που επικοινώνησε, ενημέρωσε την αστυνομία του Ηρακλείου που έσπευσε στο σημείο εντόπισε την κοπέλα και τη μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο άνδρας γύρω στις 8 το βράδυ προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά ευτυχώς μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αύξηση 25% των αυτοκτονιών

Οι αυτοκτονίες αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια ενώ ενδεικτικό είναι ότι μόνο το 2022 έχουν καταγραφεί 600 περιστατικά σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών και το ερευνητικό δίκτυο καταγραφής του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει αυτός ο αριθμός σημαίνει δύο αυτοκτονίες καθημερινά, ενώ παρατηρείται ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση 25%.