Εναν απίστευτο τρόπο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, επέλεξε παρουσιαστής τουρκικού καναλιού.

Ο δημοσιογράφος του HRT AKDENIZ, Αλί Γιολτζού, έβγαλε τα ρούχα του σε ζωντανή σύνδεση διαμαρτυρόμενος για αδιαφορία των ιθυνόντων για τη σεισμόπληκτη επαρχία Χατάι.

«Το κάνω αυτό για να ακουστεί η φωνή του Χατάι», είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που έβγαζε το σακάκι και το πουκάμισό του σε ζωντανή σύνδεση.

«Μείναμε μόνοι»

«Μην αλλάξετε τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης σας, θα διαμαρτυρηθούμε. Πρώτα βγάζω το μικρόφωνο. Μετά θα βγάλω και το σακάκι. Ίσως αυτή τη φορά ακούσουν τη φωνή μας. Διότι μετά το σεισμό κάναμε πολλές εκκλήσεις.

Τα είπαμε στα τουρκικά, αραβικά, κουρδικά αλλά δεν μας άκουσαν και δεν μας κατάλαβαν. Δεν θέλησαν να κάνουν κάτι για την επαρχία του Χατάι. Κι εγώ κάνω αυτό», είπε ο Γιολτζού, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι και πρόσθεσε:

«Γιατί έβγαλα τα ρούχα μου; Διότι θέλω να ακουστεί η φωνή του Χατάι. Να κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα αυτή η φωνή μου. Για να μας ακούσει η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση. Εμείς μείναμε μόνοι» τόνισε ο Γιολτζού.

Δείτε το βίντεο