Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες Ferrari στην Αγγλία, καθώς το τελευταίο διάστημα οι κλοπές με λεία το ιταλικό σπορ αυτοκίνητο έχουν αυξηθεί δραματικά στους δρόμους της χώρας.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Sun, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου σημειώθηκαν 19 κλοπές. Συγκεκριμένα εκλάπησαν όσες ήταν σταθμευμένες σε δημόσιο χώρο μέσω της χρήσης ειδικών συσκευών, του λεγόμενους παρεμβολείς σημάτων (jammers), τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί από το διαδίκτυο με μόλις 10 λίρες.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εννέα από τις Ferrari κλάπηκαν στο Westminster, επτά στο Kensington και στη Chelsea και από ένα στις συνοικίες Hackney, Barnet και Croydon.

Μέσω αυτών καταφέρνουν να απενεργοποιήσουν το GPS Tracker και τα immobilisers των οχημάτων, και έτσι καθιστούν το έργο της κλοπής σημαντικά ευκολότερο.

Ένας θρασύς κλέφτης μάλιστα βιντεοσκόπησε τον εαυτό του μέσα σε μια κλεμμένη Ferrari, καμαρώνοντας στην κάμερα: «Κανείς δεν είναι εδώ έξω να το κάνει όπως εγώ!».

Στο βίντεο μάλιστα φάνηκε στη θέση του συνοδηγού το ειδικό μηχάνημα που τον βοήθησε στην παρανομία του.

Οι ιδιοκτήτες του υπερπολυτελούς μοντέλου προτρέπονται να χρησιμοποιούν πρόσθετη ασφάλεια, όπως κλειδαριές στο τιμόνι μέχρι να επινοηθεί καλύτερη προστασία.

Σύμφωνα με το carnandmotor.gr, σημειώνεται ότι σύμφωνα με το κόμμα των Φιλελεύθερων, μόνο το περασμένο έτος στο Λονδίνο καταγράφηκαν 30.000 κλοπές ΙΧ, με τις περισσότερες υποθέσεις (87%) να μένουν ανεξιχνίαστες.

Όπως επισημαίνουν οι Δημοκράτες, στο Λονδίνο «επικρατεί μια επιδημία κλοπών οχημάτων, την οποία οι Συντηρητικοί έχουν αποτύχει παταγωδώς να αντιμετωπίσουν».

»Περιμένουμε, επίσης, από την αστυνομία να λάβει σοβαρά υπόψη της τις κλοπές και να προβεί σε εξονυχιστικές έρευνες ώστε να διασφαλίσει ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».