Ο Στάθης Γκόνος, γενικός διευθυντής ελληνικού ινστιτούτου Παστέρ μίλησε για τη διαδικασία που ακολουθεί ο μεγιστάνας για να «παγώσει» το χρόνο στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

«Αυτή η διαδικασία είναι επιεικώς επίφοβη. Έχουν γίνει πειραματικές μελέτες σε τρωκτικά εδώ και 70 χρόνια και δεν διαπιστωθήκαν ευεργετικά αποτελέσματα»/ «Το 2019 o οργανισμός FDA έβγαλε μια προειδοποιητική ανακοίνωση ότι αυτές οι διαδικασίες είναι επίφοβες» ανέφερε αρχικά ο κ. Γκόνος.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ο Μπράιαν Τζόνσον χρησιμοποιεί μια σειρά από άλλες ιδιότητες που συμβάλλουν στην ευζωία και τη μακροημέρευση. Τη διατροφή, τον καλό ύπνο και την άσκηση. Σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε αίμα από κάποιον άλλον άνθρωπο είτε είναι συγγενής μας είτε όχι. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι στοιχεία έχει αυτό το αίμα. Σε κάθε περίπτωση μπορεί ο οργανισμός να το αποβάλλει».

Πού οφείλεται η γήρανση και αν συνδέεται με τη βιολογική μας ηλικία

Και συμπλήρωσε ο γενικός διευθυντής ελληνικού ινστιτούτου Παστέρ: «Αυτό που κάνει ο Τζόνσον, που επικαλείται δηλαδή ότι αποστραγγίζεται το αίμα του είναι επικίνδυνο. Σε διάφορα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, διεξάγονται ερευνητικές μελέτες για να ταυτοποιήσουμε τους παράγοντες που ενέχονται στη γήρανση».

Επεξήγησε ο Στάθης Γκόνος: «Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να δώσουμε έμφαση σε φυσικά προϊόντα που έχουν τις μικρότερες παρενέργειες. Αν υπήρχε μια διαδικασία που κάποιος θα μπορούσε να ακολουθήσει και θα γινόταν νεότερος, θα είχε χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Το γεγονός ότι οι διαδικασίες αυτές δεν είναι διαδεδομένες, καταδεικνύει ότι έχουν πολύ επισφαλή αποτελέσματα».

«Αυτό που αναφέρεται είναι ότι ο Μπράϊαν Τζόνσον μετρούσε τις νυχτερινές του στύσεις, κάτι το οποίο θέλει διερεύνηση. Προφανώς όσο είμαστε νέοι και οι γενετικές μας ορμόνες λειτουργούν, αυτό βοηθάει. Όταν ένας άνθρωπος είναι μεγαλύτερης ηλικίας και βιολογικά λειτουργεί ως νεότερος, είναι μια ένδειξη ότι αυτός ο άνθρωπος πραγματικά είναι νεότερος», σημείωσε ο γενικός διευθυντής ελληνικού ινστιτούτου Παστέρ.