Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Η πρωινή καταιγίδα έφερε πλημμύρες και προβλήματα στους δρόμους της πόλης.

Στο Ωραιόκαστρο φούσκωσε το ρέμα «Παππά», με αποτέλεσμα να πλησιάζει επικίνδυνα σπίτια και να κινδυνεύουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προβλήματα παρουσιάζονται και στην Περαία, ενώ λόγω της έντονης βροχόπτωσης με δυσκολία κινούνται τα οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στον περιφερειακό, όπου η κίνηση των οχημάτων πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα υπερχείλισε και το ρέμα Ξηροποτάμου, στη γέφυρα των Βυζαντινών Νερόμυλων, στην Πολίχνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ιρλανδική διάβαση που βρίσκεται στο σημείο.

Ήδη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του δήμου Παύλου Μελά Σάκη Λαζαρίδη, τα μηχανήματα έργου του δήμου βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να καθαρίσουν την κοίτη του ρέματος από φερτά υλικά. «Έχει αλλάξει η κοίτη του ρέματος και το έχει γυρίσει από τον δρόμο. Η κυκλοφορία δεν γίνεται τώρα.

Έχουμε μηχανήματα που καθαρίζουν το ρέμα. Έχει κάνει ζημιές πιο ψηλά και μας φέρνει νερό το ρέμα από άλλου, από τους Νερόμυλους», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, στο voria.gr. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμαρχος ζήτησε από τις προηγούμενες ημέρες ένα ερπυστριοφόρο για να αλλάξει την κοίτη του ρέματος.

Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες σήμερα

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr,  σήμερα αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Βόρεια Εύβοια και στις Σποράδες, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας, καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών της Τρίτης 13/06, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.