Ο Ολυμπιακός δεν έχει μάθει να παίζει χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ. Ωστόσο, εφ’ όσον ο Βούλγαρος διεθνής παραμένει αμφίβολος για τον τρίτο τελικό της Basket League, απέναντι στον Παναθηναϊκό, οι «Πειραιώτες» είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν ανάλογα.

Βέβαια αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που (μπορεί) να κληθούν να αντιμετωπίσουν τους «Πράσινους», χωρίς να στερηθούν τον MVP της Euroleague.

Στην ξέφρενη φετινή πορεία του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, ο Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει παίξει εκτός έδρας με την Καρδίτσα για το πρωτάθλημα και φυσικά στο «τεράστιο» διπλό των «Ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ, επί του Παναθηναϊκού με 95-71, για την 16η αγωνιστική της Euroleague.

O Ολυμπιακός τότε προερχόταν από 2 συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση, εκτός έδρας από την Βιλερμπάν (77-75) και μέσα στο ΣΕΦ από τον Ερυθρό Αστέρα (86-90). Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως το σερί του Ολυμπιακού, που τελικά «έσπασε» την Πέμπτη, θα το «έσπαζε» ο Παναθηναϊκός λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος.

Όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά οι «Ερυθρόλευκοι« ήταν απλώς καταιγιστικοί, με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Μουστάφα Φαλ με τους 19 πόντους και την απόλυτη κυριαρχία στη ρακέτα (9 ριμπάουντ) και τον Αϊζάια Κάναν με 17 πόντους και τα 4/7 σουτ τριών πόντων να «πυροβολεί» από την περιφέρεια.

Σημαντική η συνεισφορά και του Κώστα Παπανικολάου με 13 πόντους, αλλά και του Γουόκαπ με 12 πόντους και 6 ασίστ, σε συνδυασμό με τις 11 πόντους και 6 ασίστ του Σλούκα, που βοήθησαν έτσι ώστε οι «Πειραιώτες» να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το νικηφόρο σερί τους απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.  Ο Παναθηναϊκός τότε, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού που εφάρμοσε ο Μπαρτζώκας, ελλείψει Βεζένκοφ.

Οι συμπαίκτες του Βεζένκοφ, έπαιξαν και για τον ίδιο σε εκείνο το ματς και κάτι αντίστοιχο μπορεί να κληθούν να πράξουν το βράδυ της Κυριακής, σε περίπτωση που ο πρώτος σκόρερ σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Στο κατάμεστο ΣΕΦ, που έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα είναι «sold out», ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει και για τον Σάσα, αν τελικά αυτός δεν θα καταφέρει, για να κρατήσει την έδρα του απόρθητη και να ξαναπάρει κεφάλι στη σειρά των φετινών τελικών.