Πριν τις προηγούμενες εκλογές είχαμε τον «μαρτυριάρη Κατρούγκαλο» – κατά τη Νέα Δημοκρατία. Στη νέα εκλογική αναμέτρηση, ήρθε η σειρά του ΠΑΣΟΚ – και όχι μόνο – να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «με καθυστέρηση μίας ημέρας, αποσύρει τον ‘μαρτυριάρη’ κ. Πνευματικό».

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, «γιατί το κάνει; Όχι για τις απαράδεκτες κυνικές δηλώσεις του, αλλά γιατί ‘μαρτύρησε’ ότι η απαξίωση και αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας».

Με λίγα λόγια, το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, υποστηρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν «κρυφή» ατζέντα ως προς το ΕΣΥ, που ουδεμία σχέση έχει – σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη – με τα περί αναμόρφωσης της δημόσιας Υγείας.

«Μας είχε προειδοποιήσει και ο Σκέρτσος…»

«Κάτι για το οποίο μας είχε σε ανύποπτο χρόνο προειδοποιήσει και ο σημερινός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σκέρτσος, προεξοφλώντας ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα ‘πολυτελές’ Σύστημα Υγείας», υπενθύμισε ο κ. Μάντζος.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πραγματικά και διαχρονικά ανάλγητοι».