Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν τα πέντε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ που κατηγορούνται για το δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Και οι πέντε είχαν κληθεί να παρουσιαστούν σήμερα, Παρασκευή, ενώπιον του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος την προηγούμενη Παρασκευή.

Και οι πέντε, σύμφωνα με το larissanet.gr,  ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου αναμένεται να απολογηθούν οι δυο γενικοί διευθυντές του ΟΣΕ ενώ για τις 19 και 20 Ιουνίου πήραν προθεσμία οι διευθυντές διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων.

Η ποινική δίωξη σε βάρος των πέντε στελεχών του ΟΣΕ είναι για τη δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.