Σοκαρισμένη είναι η Γαλλία από την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης ένας άνδρας σε πάρκο στο Ανεσί στο οποίο έπαιζαν παιδιά. Από την επίθεση τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά.

Δύο από τα παιδιά και ο ενήλικας δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Το σημείο αποκλείστηκε άμεσα από τις Αρχές και επί τόπου βρέθηκαν ασθενοφόρα και μονάδες του στρατού.

Ποιος είναι ο δράστης – Βίντεο ντοκουμέντο

Το γαλλικό πρακτορείο που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι ο δράστης είναι συριακής καταγωγής με ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές.

Ο 32χρονος Σύρος πρόσφυγας επιτέθηκε με στιλέτο πρώτα στα παιδιά και έπειτα, καθώς έτρεχε να διαφύγει, τραυμάτισε και τον ηλικιωμένο άνδρα που έκανε βόλτα με τη σύζυγό του στο πάρκο. Αφού τον μαχαίρωσε μία φορά, αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στα πόδια.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media φαίνεται η στιγμή που ο δράστης επιχειρεί να ξεφύγει αφότου έχει τραυματίσει με μαχαίρι τα παιδιά και τον ενήλικα.

«Τρέξτε, τρέξτε, μαχαιρώνει παιδιά»

Αυτόπτης μάρτυρας της σοκαριστικής επίθεσης με μαχαίρι ήταν και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Αντονί Λε Ταλέκ, ο οποίος έκανε τζόκινγκ κατά μήκος της λίμνης όταν ξαφνικά άρχισε να βλέπει τον κόσμο να τρέχει έντρομος.

«Έτρεχα κατά μήκος της άκρης της λίμνης όταν ξαφνικά είδα δεκάδες ανθρώπους να έρχονται γρήγορα προς το μέρος μου από την αντίθετη κατεύθυνση. Αναρωτήθηκα τι συνέβαινε. Μια μητέρα μού φώναξε: «Τρέξτε, τρέξτε, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες! Μαχαιρώνει παιδιά, τρέξτε, τρέξτε!«», είπε σε βίντεο που ανέβασε με τη μορφή story στο Instagram.

«Πήδηξε (μέσα στην παιδική χαρά), άρχισε να φωνάζει και μετά πήγε προς τα καροτσάκια, χτυπώντας κατ’ επανάληψη τα μικρά με μαχαίρι» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που είπε πως λέγεται Φερντινάν στο BFM TV.

«Μαμάδες έκλαιγαν, όλοι έτρεχαν» δήλωσε ο Ζορζ, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας και ιδιοκτήτης κοντινού εστιατορίου.

Μακρόν: Το έθνος είναι σε κατάσταση σοκ

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για «επίθεση απόλυτης δειλίας». «Παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Το έθνος είναι σε κατάσταση σοκ» έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος.