Σοκαρισμένη είναι η Γαλλία από την επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά στο μεγάλο πάρκο που γειτνιάζει με λίμνη στην πόλη Ανεσί, με τον δράστη να τραυματίζει πέντε ανθρώπους μεταξύ των οποίων τέσσερα μικρά παιδιά.

Μάλιστα δύο από τα παιδιά καθώς και ο ενήλικας δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, καθώς φέρουν σοβαρά τραύματα.

Τα πάντα συνέβησαν μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών που κοιτούσαν έντρομοι και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γίνεται, ανάμεσά τους και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Αντονί Λε Ταλέκ (τη διετία 2015-2017), ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έκανε τζόκινγκ κατά μήκος της λίμνης όταν ξαφνικά άρχισε να βλέπει τον κόσμο να τρέχει έντρομος. «Έτρεχα κατά μήκος της άκρης της λίμνης όταν ξαφνικά είδα δεκάδες ανθρώπους να έρχονται γρήγορα προς το μέρος μου από την αντίθετη κατεύθυνση. Αναρωτήθηκα τι συνέβαινε. Μια μητέρα μού φώναξε: «Τρέξτε, τρέξτε, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες! Μαχαιρώνει παιδιά, τρέξτε, τρέξτε!»», είπε σε βίντεο που ανέβασε με τη μορφή story στο Instagram.

«Έρχεται προς το μέρος μου και τότε επιτίθεται σε έναν παππού»

Ο Λε Ταλέκ συνέχισε τη συγκλονιστική περιγραφή του, αναφερόμενος στη στιγμή που είδε τους αστυνομικούς να κυνηγούν τον δράστη και τότε εκείνος επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο που βρισκόταν μπροστά του.

«Αρχικά τα έχασα, αλλά συνέχισα να προχωράω. Ξαφνικά βλέπω τον τύπο να έρχεται προς το μέρος μου. Είναι στο γρασίδι και βλέπω τους αστυνομικούς 5 ή 10 μέτρα πίσω του. Δεν μπορούν να τον πιάσουν. Έρχεται προς το μέρος μου, οπότε κάνω λίγο στην άκρη και βλέπω ότι κατευθύνεται προς τους ηλικιωμένους. Και τότε επιτίθεται σε έναν παππού. Τον μαχαίρωσε μια φορά και οι αστυνομικοί πίσω του δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν. Τους λέω: ‘Πυροβολήστε τον, σκοτώστε τον, τους μαχαιρώνει όλους!’», ανέφερε ακόμα.

«Εκείνος επιτέθηκε μία-δύο φορές και τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν. Πυροβόλησαν τον δράστη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, όμως είχε μαχαιρώσει τον ηλικιωμένο. Συνέχισα να τρέχω και έβλεπα στο βάθος παιδιά να είναι στο έδαφος. Είναι τρελό να το βλέπεις αυτό στο Ανεσί», κατέληξε τη συγκλονιστική περιγραφή του.

Ο Αντονί Λε Ταλέκ ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Ανεσί το 2022 και πλέον είναι στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας του. Στην καριέρα του αγωνίστηκε μεταξύ άλλων και σε Λίβερπουλ και Σεντ Ετιέν, ενώ ήταν διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας.