Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 67-65 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών. Απίστευτες αποφάσεις από τους διαιτητές που απέβαλλαν από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού, Τόμας Γουόκαπ, με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή για θέατρο, εφευρέσεις.

Ο Ολυμπιακός έχασε και τον Βεζένκοφ προς το τέλος της τρίτης περιόδου, ωστόσο παρόλα αυτά η τύχη του αγώνα κρίθηκε στο σουτ και στην τελευταία επίθεση.

Το τρίποντο του Πονίτκα 17″ πριν τη λήξη και η άστοχη τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού με τον ΜακΚίσικ ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα στο φινάλε. Στο αγωνιστικό κομμάτι, για τον Ολυμπιακό ο Τόμας Γουόκαπ ήταν αυτός που ξεχώρισε μέχρι την αποβολή του, ενώ κορυφαίος με μεγάλα σουτ ήταν Κώστας Παπανικολάου που τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 7 ασίστ. Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Πονίτκα με 12 πόντους και το νικητήριο σουτ και ο Λι επίσης με 12π.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να χτυπήσει χαμηλά στο καλάθι με τον Φαλ, ωστόσο η λειτουργία των «ερυθρόλευκων» στην επίθεση δεν ήταν καθόλου καλή, που με εξαίρεση τον Γουόκαπ, οι υπόλοιποι δυσκολεύονταν, επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να τρέξει ένα σερί 10-0 για το 15-4 με τρίποντο του Λι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έξαλλος με τους παίκτες του κάλεσε το τάιμ άουτ, ενώ και πάλι έπεσαν νερά στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Μετά το τάιμ άουτ, οι Πειραιώτες αντέδρασαν και με επιμέρους σερί 9-2 μείωσαν σε 17-13. Μία απόφαση των διαιτητών να χρεώσουν με αντιαθλητικό τον Γουόκαπ πάνω στον Λι επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αυξήσει και πάλι τη διαφορά, καθώς οι «πράσινοι» έκαναν σερί 8-0 κλείνοντας την πρώτη περίοδο με σκορ 25-13.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου η εικόνα του αγώνα ήταν τελείως διαφορετική. Ο Ολυμπιακός βελτίωσε τρομερά την άμυνά του, η παρουσία του Μπολομπόι του έδωσε ρυθμό στην επίθεση, ενώ ο Παπανικολάου και κυρίως ο Γουόκαπ έκαναν εξαιρετική δουλειά στο μπροστά κομμάτι του γηπέδου.

Οι Πειραιώτες απάντησαν στο 8-0 με δικό τους σερί 12-0 για να ισοφαρίσουν σε 25-25, ενώ λίγο αργότερα με καλάθι του Μπολομπόι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 27-29. Ο Γουόκαπ σκόραρε για το 31-31 και το 33-33, ενώ και πάλι με καλάθι του Μπολομπόι το σκορ έγινε 33-35, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει προηγούμενος στα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήρθε η αποβολή του Γουόκαπ. Νωρίτερα στο πρώτο μέρος είχε χρεωθεί με το αντιαθλητικό που αναφέρθηκε, ενώ σε εκείνη τη φάση χρεώθηκε με τεχνική ποινή για flopping (θέατρο) με αποτέλεσμα να φύγει για τα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το σοκ, προηγήθηκε με 7 (33-40), ωστόσο ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στο ματς και ισοφάρισε λίγο αργότερα σε 42-42.

Κάπου εκεί ήρθε το νέο πλήγμα για τον Ολυμπιακό, με τον τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοφ που μετά από ένα φάουλ του Μποχωρίδη βρέθηκε στο παρκέ και αποχώρησε υποβασταζόμενος, χάνοντας το υπόλοιπο του αγώνα. Η τρίτη περίοδος βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά με σκορ 51-50.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε κατοχή-κατοχή, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +4 (64-60), 2.30″ πριν το τέλος, ωστόσο ο Παπανικολάου με 5 σερί πόντους έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό στο τελευταίο λεπτό. Η άμυνα για τους «ερυθρόλευκους» βγήκε, ο Λαρεντζάκης αστόχησε στην επόμενη κατοχή και ο Πονίτκα σκόραρε για τρεις για το 67-65.

Ο Μπαρτζώκας σχεδίασε την τελευταία επίθεση, με την μπάλα όμως να μένει αρκετά στα χέρια του ΜακΚίσικ και το σουτ του Αμερικανού να μην είναι καλό. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και έκανε το 1-1 στη σειρά, σταματώντας επίσης το σερί του Ολυμπιακού στο 14-0.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 33-35, 51-50, 67-65