Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη του αφέθηκε ο ιερέας που έστειλε άσεμνο βίντεο σε έναν 12χρονο στο Ναύπλιο. Με την έρευνα στις ηλεκτρονικές συσκευές του να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο 40χρονος κληρικός έχει τεθεί σε αργία, ενώ η δίκη του έχει αναβληθεί για τις 16 Ιουνίου.

Ο αρχιμανδρίτης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι τόσο το οπτικό όσο και το ηχητικό μήνυμα που έστειλε στο κινητό του παιδιού, δεν προορίζονταν για τον 12χρονο, αλλά για ενήλικο άνδρα με τον οποίο κάνουν διαδικτυακό σεξ και απλά μπέρδεψε τα ονόματα στο κινητό του.

«Μπαμπά, βοήθεια»

Μιλώντας στο MEGA ο πατέρας του 12χρονου περιέγραψε το σοκ που βίωσε ο γιος του όταν έλαβε το άσεμνο υλικό στο κινητό του.

«Το παιδί μού έστειλε μήνυμα «μπαμπά, βοήθεια» με μεγάλα γράμματα. Είχε κάνει screenshot τη συνομιλία και τα βίντεο και μου τα έστειλε να τα δω», είπε αρχικά ο Τάσος Κερεμέζης.

«Ο γιος μου έκανε μία ανάρτηση. Ξεκίνησε από ένα αποτρόπαιο, αισχρό σχόλιο και μετά από κάποια ώρα που είδε ο γιος μου αυτό το σχόλιο, του έστειλε μήνυμα «τι συμβαίνει, τι είναι αυτά που γράφετε πάτερ;» κι αυτός συνέχισε γράφοντας με άλλα σχόλια και δύο βίντεο, αυτά που είναι ζωντανά βίντεο της στιγμής στο Instagram και μετά σβήνονται», είπε.

Ο πατέρας του 12χρονου δήλωσε πως τα τελευταία 4 με 5 χρόνια η οικογένειά του είχε επαφές με τον συγκεκριμένο ιερέα, αλλά όχι στενές φιλικές σχέσεις, ενώ τόνισε πως ο 40χρονος ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης στην τοπική κοινωνία.

Μετά την αποστολή των άσεμνων βίντεο ο πατέρας του μαθητή επικοινώνησε με τον ιερέα προκειμένου να τον ενημερώσει για όσα είχαν συμβεί, καθώς ο ίδιος αρχικά πίστεψε πως τον είχαν χακάρει. Ωστόσο, η αδιαφορία που έδειξε για το ζήτημα και η απουσία κινητοποίησής του τον έβαλαν σε υποψίες.

«Είχα να ηρεμήσω τον μικρό και να έρθω σε επικοινωνία με τον κληρικό, να τον ενημερώσω ότι από το προφίλ του φεύγει άσεμνο υλικό. Πίστευαν όλοι ότι τον είχαν χακάρει», δήλωσε.

«Επικοινώνησα με τον ίδιο να του πω τι γίνεται, να κάνει κάτι κι ότι θα κάνω καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μου είπε ότι δεν χρειάζεται, ότι του έχουν διαμαρτυρηθεί άλλα 4 άτομα ότι έχουν λάβει υλικό από το προφίλ του και ότι έχει αλλάξει τους κωδικούς του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας προχώρησε σε ανακοίνωση μέσω Instagram στην οποία γνωστοποίησε ότι δεν είχε στείλει εκείνος το υλικό.

«Το παιδί με ρώτησε εάν τιμωρήθηκε…»

Ο ιερέας βρέθηκε χθες, Τρίτη, στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου προκειμένου να δικαστεί με αυτόφωρη διαδικασία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως το βίντεο προοριζόταν για άλλο παραλήπτη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Το παιδί μου με ρώτησε εάν τιμωρήθηκε. Τι να του πω από εκεί και πέρα; Ότι είναι έξω; Ευτυχώς το παιδί είναι καλά, αυτό έχει σημασία», είπε ο πατέρας του 12χρονου.