Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 40χρονος ιερέας ο οποίος κατηγορείται ότι έστειλε χυδαία βίντεο σε 12χρονο, στο Ναύπλιο.

Ο αρχιμανδρίτης είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου, και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μέχρι τη δική, η οποία ορίστηκε για τις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον αρχιμανδρίτη απαγορεύτηκε να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων αλλά και να επικοινωνεί μαζί του με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι Αρχές θα ερευνήσουν τώρα και το εάν ο ιερέας έχει στείλει παρόμοια χυδαία βίντεο και σε άλλους ανήλικους.

«Μπαμπά βοήθεια»

«Μπαμπά βοήθεια» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο 12χρονος στον πατέρα του και τότε εκείνος έσπευσε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όταν πληροφορήθηκε από το γιο του τι είχε συμβεί.

Μαζί με τη μητέρα του παιδιού βρίσκονται στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου του Ναυπλίου και στέκονται απέναντι από τον σάτυρο ιερέα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τόσο το οπτικό όσο και το ηχητικό υλικό που έφτασαν στα social media του παιδιού, δεν προορίζονταν για τον 12χρονο αλλά για ενήλικο άνδρα.

Προσβολή γενετήσιας πράξης σε ανήλικο

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, όπου πέρασε το κατώφλι του ανακριτή και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα Τρίτη και μέχρι τότε παρέμεινε κρατούμενος. Η δικογραφία, που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι για προσβολή γενετήσιας πράξης σε ανήλικο.

Από τη δική του πλευρά, ο ιερέας ισχυρίστηκε ότι το βίντεο το έστειλε κατά λάθος τον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ιερέας, το τελευταίο διάστημα συνομιλεί με τέσσερις ενήλικους άνδρες. Το κινητό και οι υπολογιστές του ιερέα έχουν κατασχεθεί και βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Φαίνεται μάλιστα πως το κινητό έχει άσεμνο περιεχόμενο και όπως φαίνεται μέσω της διασταύρωσης στων στοιχείων οι Αρχές εξετάζουν εάν το περιεχόμενο αυτό έχει σταλεί σε ανήλικους ή και σε ενήλικες.