Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο φετινό Roland Garros, και πλέον ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερή του πρόκληση στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ για μια θέση στην τετράδα.

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό αντίπαλό του, τονίζοντας πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδιο και πρόκληση για κάθε παίκτη. Ωστόσο, έδειξε πανέτοιμος για μια μεγάλη μάχη.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς:

«Χρειάζεται να παίξω καλό τένις. Ο Κάρλος (Αλκαράθ) είναι ένας αθλητής που κρατάει την ένταση σε υψηλά επίπεδα ανά πάσα στιγμή. Είναι κάποιος που δεν πρόκειται να σου χαριστεί και δεν χάνει ποτέ τη συγκέντρωση του. Το κάνει στο μέγιστο βαθμό. Είναι μια μάχη που όλοι περίμεναν έτσι δεν είναι; Ήρθε η ώρα. Game on!

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια και πρόκληση για κάθε παίκτη. Μας ωθεί στο να γίνουμε καλύτεροι. Τέτοιες μονομαχίες είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί να έχει το άθλημά μας. Όσο περισσότερες φορές τον αντιμετωπίζεις, έχει περισσότερες ευκαιρίες για να τον κερδίσεις. Κι εγώ ψάχνω αυτές τις ευκαιρίες».