Εκανε το καθήκον του απέναντι στον Σεμπάστιαν Όφνερ και τώρα… Κάρλος Αλκαράθ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, απέκλεισε με 3-0 σετ τον Αυστριακό (7-5, 6-3, 6-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Ο Ισπανός τενίστας νωρίτερα απέκλεισε με 3-0 σετ τον Λορέντζο Μουσέτι (6-3, 6-2, 6-2).

Μια… τιτανομαχία, με τον νικητή της αναμέτρησης Στέφανος Τσιτσιπάς – Κάρλος Αλκαράθ να αντιμετωπίζει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός τον νικητή του Νόβακ Τζόκοβιτς – Κάρεν Κατσάνοφ, με τον Σέρβο φυσικά να είναι το φαβορί. Στο αποψινό παιχνίδι ο Ελληνας τενίστας πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση και έφτασε σε μια εύκολη πρόκριση.

Ο Αυστριακός ξεκίνησε καλύτερα και πετυχαίνοντας μπρέικ στο πρώτο γκέιμ προηγήθηκε με 2-0 και λίγο αργότερα με 3-1, αλλά ο Στέφανος στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και στο 6ο γκέιμ πήρε πίσω το μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Στο 12ο γκέιμ ο συμπατριώτης μας έφτασε σε νέο μπρέικ και με 7-5 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8».

Στο δεύτερο σετ ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε με 3-2 και με μπρέικ στο αμέσως επόμενο γκέιμ έφτασε στο 4-2. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και με 6-3 έκανε το 2-0 στα σετ. Στο τρίτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός. Με τρία σερί μπρέικ έφτασε στο 5-0 και στη συνέχεια έφτασε στο 6-0, πανηγυρίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά.