Οργή προκαλεί το χάος που επικρατεί στους δρόμους της πρωτεύουσας με τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων να λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη και μικρά παιδιά, παρασύρονται και σκοτώνονται κάτω από τις ρόδες μηχανών και αυτοκινήτων, με ανησυχητική συχνότητα.

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων, ένα κοριτσάκι τριών χρονών που παρασύρθηκε από μοτοσυκλέτα στην λεωφόρο Κηφισίας, όταν η νταντά του πήγε να διασχίσει το οδόστρωμα από σημείο που δεν υπήρχε ούτε διάβαση πεζών, ούτε φανάρι.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης στη λεωφόρο Κατεχάκη, συνέβη ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο, όταν ΙΧ παρέσυρε αστυνομικό τραυματίζοντας τον πολύ σοβαρά. Δυστυχώς ο αστυνομικός εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Πώς συνέβη το τροχαίο στην Κατεχάκη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα έγιναν στην έξοδο για Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ηλιούπολη.

Ο 45χρονος αστυνομικός μαζί με έναν συνάδελφό του ήταν στην περιοχή και ρύθμιζαν την κυκλοφορία λόγω άλλου τροχαίου που είχε προηγηθεί.

Διερχόμενος οδηγός προφανώς δεν είδε τον αστυνομικό και τον παρέσυρε.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τελικά ο αστυνομικός κατάληξε λίγη ώρα μετά το περιστατικό.

Τι λένε οι αξιωματικοί της Τροχαίας

Αξιωματικοί της Τροχαίας δεν αποσυνδέουν την ανησυχητική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως έχουν καταδείξει οι τακτικοί έλεγχοι που διενεργούνται σε όλη τη χώρα, αλλά και η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους οδηγούς.

Οι ίδιοι αξιωματικοί επισημαίνουν, όπως επίσης καταδεικνύεται από οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες μετά από τροχαία ατυχήματα, η συστηματική παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη αλλά και η επιμονή πεζών να περνούν στην άλλη πλευρά του δρόμου, από σημεία χωρίς διαβάσεις και χωρίς να κοιτούν αριστερά και δεξιά.

Το τροχαίο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Πριν από το ατύχημα στην Κηφισίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, γυναίκα παρέσυρε με το αυτοκίνητό της πεζό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τραγικό τροχαίο συνέβη στις 01:10, στον αριθμό 59 της Λεωφόρου, στο ύψος του Γκύζη.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 44χρονη κινούνταν με κατεύθυνση την οδό Πατησίων ενώ ο πεζός, 50 ετών, διέσχιζε κάθετα το οδόστρωμα σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση.

Σοβαρό τροχαίο έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης και στο Κορωπί.

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με δύναμη σε κολώνα.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα στη Βασ. Κωνσταντίνου.

Χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του οδηγού ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια του τροχαίου.

Ατύχημα πίσω από το Χίλτον

Αργότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης νέο τροχαίο με θύμα μία πεζή γυναίκα σημειώθηκε στην περιοχή πίσω από το Χίλτον.

Ειδικότερα το ατύχημα έγινε όταν γυναίκα που κινούνταν πεζή στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη πίσω από το Χίλτον παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία καθώς τραυματίστηκε ελαφρά.

Δύο ακόμα νεκροί πεζοί την Τετάρτη

Την Τετάρτη σκοτώθηκαν δύο διαβάτες. Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, μία 77χρονη γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο από σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση και παρασύρθηκε θανάσιμα από ΙΧ.

Το άλλο τροχαίο συνέβη στην οδό Λένορμαν στα Σεπόλια, όταν ένας άστεγος προσπάθησε να διασχίσει κάθετα το δρόμο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από ΙΧ αυτοκίνητο. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς κατέληξε.