Λαϊκή οργή έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, μετά την αποκάλυψη πως η 29χρονη αγνοούμενη Τζούλια Τραμοντάνο δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της Αλεσάντρο Ιμπανιατιέλο, ενώ κυοφορούσε το παιδί τους.

Πρόκειται για την 16η γυναικοκτονία του 2023. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Μιλάνο, όπου το ζευγάρι κατοικούσε και ο δράστης εργαζόταν ως μπάρμαν σε γνωστό μαγαζί.

Η Τραμοντάνο βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, όταν το Σάββατο (27/5) χάθηκαν τα ίχνη της. Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε έντονη ανησυχία από την πρώτη στιγμή, μάλιστα η αδερφή της απηύθυνε δημόσια έκκληση για την εύρεσή της, μέσω διαδικτύου.

Η παράλληλη σχέση

Ο Ιμπανιατιέλο διατηρούσε παράλληλη σχέση με την Αμερικανίδα συνάδερφό του, η οποία επίσης είχε μείνει έγκυος ωστόσο διέκοψε την κύηση. Η ίδια μάλιστα φέρεται να αγνοούσε την ύπαρξη της Τραμοντάνο, μέχρι το Σάββατο (27/5) όταν και οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν.

Το 29χρονο θύμα είχε αποκαλύψει τη συνάντηση με την άλλη γυναίκα στους γονείς της.

Ομολόγησε τη δολοφονία

Όλα ανετράπησαν την Τετάρτη (31/5) όταν βρέθηκαν ίχνη αίματος στο αυτοκίνητο του Ιμπανιατιέλο, στο διαμέρισμά τους και στην πολυκατοικία.

Ο 30χρονος ομολόγησε τη δολοφονία, και το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε κατά τη 1 π.μ. της Πέμπτης 01/06.

Σύμφωνα με μια πρώτη ανακατασκευή των ερευνητών, ο φερόμενος ως δολοφόνος και η εγκυμονούσα ενδέχεται να είχαν έναν άγριο καβγά που κατέληξε με τον Ιμπανιατιέλο να σκοτώνει την Τραμοντάνο. Ο δράστης φαίνεται να μαχαίρωσε το θύμα και να επιχείρησε να βάλει φωτιά στο πτώμα δύο φορές. Πτώμα το οποίο τύλιξε πρόχειρα σε πλαστικούς σάκους και που στη συνέχεια πέταξε σε μια κοιλότητα ενός κτιρίου της περιοχής που στεγάζει κάποια γκαράζ.

Αν και οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί ο ρόλος τυχόν συνεργών, τις τελευταίες ώρες οι λεπτομέρειες που έρχονται στην επιφάνεια είναι ανατριχιαστικές. Μετά το έγκλημα, ο δράστης φαίνεται να μετέφερε το πτώμα της άτυχης γυναίκας στο αυτοκίνητό του και να περιπλανήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα.

«Έφυγε, τώρα είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος»

Παράλληλα ο Ιμπανιατιέλο φέρεται πως προσπαθούσε να μιλήσει με την Αμερικανίδα συνάδερφό του και φέρεται πως της είπε «έφυγε, τώρα είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος», και υπογραμμίζοντας πως το παιδί που περίμενε το 29χρονο θύμα δεν ήταν δικό του. Όμως, η συνάδελφος, τρομαγμένη, αποφάσισε να μην τον συναντήσει.

Η τρομακτική ιστορία έχει σοκάρει την Ιταλική κοινή γνώμη και στο διαδίκτυο ξεσπά η λαϊκή οργή. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το #losapevamotutte (‘όλες το γνωρίζαμε’) το οποίο είναι η σημερινή τάση στο Ιταλικό Twitter.