Ένα «βουνό» από κλεμμένα ποδήλατα ανακαλύφθηκε στον κήπο ενός σπιτιού στην Οξφόρδη της Αγγλίας από την… Google Earth.

Αστυνομικοί επισκέφτηκαν το σπίτι που ανήκε σε έναν άντρα την περασμένη Πέμπτη όταν βρέθηκαν στη θέα των εκατοντάδων δικύκλων.

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη ως ύποπτος για διακίνηση και κατοχή των κλοπιμαίων και έπειτα κατόπιν έρευνας αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την Mirror, εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε: «Ένας μεγάλος αριθμός ποδηλάτων, που πιστεύεται ότι είναι κλεμμένα, ανακτήθηκε από το ακίνητο. Οι αστυνομικοί βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας αυτών των ποδηλάτων».

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας έγραψε χαρακτηριστικά: «Απορώ πως δεν τον κατάλαβε κανείς νωρίτερα. Σίγουρα θα θεωρούσατε ύποπτο έναν κήπο γεμάτο ποδήλατα…».

Πολλοί συμμερίστηκαν την παραπάνω άποψη, και αναρωτήθηκαν πώς γίνεται οι γείτονες να μην το θεώρησαν παράξενο, ενώ ορισμένοι αποκάλυψαν πως τα ποδήλατα βρίσκονται εκεί για χρόνια.

Όσοι γνωρίζουν το ο,τιδήποτε καλούνται να επικοινωνήσουν με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ο αριθμός των κλοπών ποδηλάτων στην Αγγλία και την Ουαλία μειώθηκε στις 77.300 το έτος 2020 έως το 2021, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Statista.

Αυτή είναι μια πτώση του 12% σε σύγκριση με τα 88.300 ποδήλατα που είχαν κλαπεί το 2019.

Οι κλοπές στην Αγγλία και την Ουαλία κορυφώθηκαν στις 115.900 το έτος 2011 έως το 2012 και έκτοτε μειώνονται συνολικά.

Ωστόσο, κατά μέσο όρο ένα ποδήλατο εξακολουθεί να κλέβεται κάθε έξι λεπτά στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είναι ίσο με δέκα κάθε ώρα ή 240 την ημέρα.

Το Λονδίνο μάλιστα θεωρείται το νούμερο ένα hotspot για κλοπές ποδηλάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.