Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν σε αυτή τη ζωή και εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι Καρίμ Μπενζεμά και Λούκα Μόντριτς. Οι δύο θρύλοι της Ρεάλ Μαδρίτης, που πέτυχαν μυθικά πράγματα με τη φανέλα της «Βασίλισσας», αποχαιρετούν την ομάδα με την οποία δοξάστηκαν.

Ο Γάλλος επιθετικός πήρε την απόφαση να πει «αντίο» μετά από 14 χρόνια και να κάνει αποδεκτή την πρόταση της Άλ Ιτιχάντ η οποία θα του αποφέρει 200 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόθεση του Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν να κρατήσει τον έμπειρο φορ μέχρι το 2024, αλλά εκείνος θεωρεί πως ο κύκλος του στη Μαδρίτη έκλεισε και πως αυτή είναι η ιδανική στιγμή να πει «αντίο».

Ο Μπενζεμά έφτασε στη Ρεάλ από τη Λιόν το καλοκαίρι του 2009, με τη μεταγραφή του να περνάει λίγο στα… ψιλά, αφού όλα τα φώτα έπεσαν στον Κριστιάνο Ρονάλντο που ήταν η μεταγραφή της χρονιάς τότε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έστω κι αν για αρκετά χρόνια ο 35χρονος επιθετικός έμεινε στην σκιά του CR7, αποτέλεσε τον ηγέτη της ομάδας μετά τη φυγή του Πορτογάλου και στα 14 χρόνια που έμεινε στο κλαμπ πέτυχε μυθικά πράγματα.

Συνολικά κατέκτησε 24 κούπες μεταξύ των οποίων πέντε Champions League και τέσσερα πρωταθλήματα ενώ είναι και ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας. Με τη Ρεάλ αγωνίστηκε σε 647 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 353 γκολ με 165 ασίστ. Πρόκειται ασφαλώς για έναν από τους κορυφαίους φορ της εποχής του και έναν ποδοσφαιριστή που αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία της Ρεάλ. Αργότερα μέσα στη μέρα ο Μπενζεμά αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του σε συνέντευξη Τύπου.

Στην έξοδο και ο μαέστρος

Αυτή όμως δεν θα είναι η μοναδική αποχώρηση ποδοσφαιριστή-θρύλου της Ρεάλ αυτό το καλοκαίρι καθώς όπως όλα δείχνουν, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Λούκα Μόντριτς. Παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν λίγες μέρες όλα έδειχναν πως ο Κροάτης σούπερ σταρ θα ανανέωνε, τα δεδομένα άλλαξαν αφού και αυτός έχει δεχτεί μία πολύ μεγάλη πρόταση από τη Σαουδική Αραβία.

Τα λόγια για τον αέρινο Μόντριτς είναι περιττά. Το 2012 η Marca τον χαρακτήρισε ως τη χειρότερη μεταγραφή της χρονιάς στη La Liga. Ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα η κορυφαία ισπανική εφημερίδα τον βράβευσε ως «Marca Legend». Ενδιάμεσα ο Μόντριτς κατέκτησε τα πάντα με τη φανέλα της Ρεάλ και καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων ως έναν εκ των κορυφαίων, αν όχι ο κορυφαίος, χαφ του κόσμου.

Στα 11 χρόνια που ήταν κάτοικος Μαδρίτης κατέκτησε μεταξύ άλλων πέντε Champions League, τρία πρωταθλήματα και αμέτρητες ατομικές διακρίσεις. Με τον Κρόος και τον Κασεμίρο δημιούργησαν μία απίθανη τριάδα στη μεσαία γραμμή, που μόνο με εκείνη των Μπούκσετς, Τσάβι και Ινιέστα θα μπορούσε να συγκριθεί. Για τον Μόντριτς δεν υπάρχει κάτι οριστικό ακόμη, αλλά σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στην Ισπανία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η καριέρα του στη Μαδρίτη τελειώνει εδώ.