Είναι Ιανουάριος του 2014 και ο Θόδωρος Πάγκαλος έχει αποσυρθεί από την πολιτική, όμως, παραμένει πάντα χειμαρρώδης στον λόγο του. Σε κάθε του εμφάνιση, σε κάθε συνέντευξη τα λέει καθαρά για όλους χωρίς να χαρίζεται, ακόμη και σε συντρόφους του.

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε στο Βήμα FM 99.5 ο Πάγκαλος αναφέρθηκε και στις υποθέσεις διαφθοράς που μπλέχτηκε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ερωτήθηκε και για το «πάρτι» των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Αμυνας και άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί το τι γινόταν.

«Είναι προφανές ότι αν είχα αντιληφθεί ότι υπήρχαν τα θέματα που ανέδειξε η δικαστική έρευνα, αντιλαμβάνεστε ότι θα είχα ένα θέμα να τα βάλω και θα έμπαινε και ένα ζήτημα παραμονής μου στο κυβερνών κόμμα και στην κυβερνώσα πλειοψηφία. Δεν είχα αποδείξεις. Οτι κάτι γινόταν… Θα σας πω κάτι. Τον Ακη Τσοχατζόπουλο δεν τον είχα υποστηρίξει σε τίποτα. Ούτε για θυρωρό των γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν θα τον ψήφιζα, για μια σειρά από λόγους, που δεν ήταν πάντοτε λόγοι νομιμότητας. Ουδέποτε τον έχω υποστηρίξει. Πάντα γι’ αυτόν μιλάω», είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Αμυνας που είχε καταδικαστεί για τις χρυσές μίζες για τα εξοπλιστικά.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος κάλεσε όποιον γνωρίζει κάτι περισσότερο να το πει. «Αν γνωρίζετε κάτι για κάποιον άλλον, πέστε το για να τον πιάσει η Δικαιοσύνη και να τον βάλει στη φυλακή. Βλέπω, όμως, ότι σε επίπεδο κομμάτων, και στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα κόμματα και του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν διάφορες προσωπικότητες κολλητές με τον Άκη και τον υποστήριζαν τον Άκη και με δράματα προσπαθούσαν να τον βγάλουν τον Άκη πρωθυπουργό και να κυβερνήσει τη χώρα. Θέλετε να μου πείτε ότι δεν ήξερα τίποτα και ότι κάπου στο μυαλό μου υπήρχε κάτι και κάτι είχε πιάσει, σαν το σκύλο, η υπερμεγέθης μύτη μου; Δεν τον είχα υποστηρίξει ποτέ αυτόν τον άνθρωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Μάλιστα ο Πάγκαλος είχε χαρακτηρίσει μα@@@ιες τις απόψεις Τσοχατζόπουλου πως ευθύνες για τα εξοπλιστικά έχουν και τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ, καθώς, όπως υποστηρίζει, όλοι όσοι απαρτίζουν το Συμβούλιο δεν έχουν ούτε την εξουσιοδότηση, ούτε σε τελική ανάλυση την ευθύνη να πάνε κόντρα σε συγκεκριμένες εισηγήσεις του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Άμυνας.